Vis daugiau vilniečių renkasi viešąjį transportą

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius Vilniaus miesto autobusais ir troleibusais pervežta 2,3 mln. keleivių daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, rodo sostinės viešojo transporto sistemą administruojančios savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ duomenys.

Anot įmonės atstovų, keleivių skaičius stabiliai auga nuo praėjusių metų vidurio.Sostinės viešuoju transportu per šių metų sausio – gegužės mėnesius buvo pervežta 82,3 mln. keleivių. Tuo pačiu laikotarpiu pernai Vilniaus miesto autobusais ir troleibusais buvo pervežta 80 mln. vilniečių ir miesto svečių. Vien šių metų gegužę sostinės autobusais ir troleibusais keliavo virš pusės milijono keleivių daugiau nei pernai.

Pasak savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ eksploatacijos ir tyrimų skyriaus vadovės Modestos Gusarovienės, stabiliai augantis keleivių srautas rodo, jog miestiečiai iš naujo atranda visuomeninio transporto privalumus.

„Pastebime, jog vis daugiau žmonių kelionėms sostinėje renkasi viešąjį transportą dėl galimybės greitai pasiekti kelionės tikslą ir išvengti automobilio statymo rūpesčių. Žmonės taip pat supranta, jog kelionės autobusu ar troleibusu yra pigesnės nei nuosavu automobiliu. Ne tik dėl ženkliai išaugusių degalų kainų, bet ir paskaičiavus, kiek kainuoja automobilio išlaikymas – draudimai, remontas, paties automobilio pirkimas“, – teigia M. Gusarovienė.

Anot jos, „Susisiekimo paslaugų“ specialistai prognozuoja tolimesnį viešojo transporto keleivių skaičiaus augimą. „Žmonių įpročiai keičiasi pamažu, tačiau, atsižvelgę į pastarųjų metų tendencijas, manome, kad keliaujančių visuomeninių transportu skaičius tik didės. Šiuo metu įgyvendinami keleivių patogumui skirti pokyčiai viešajame transporte taip pat turėtų paskatinti daugiau gyventojų kelionėms mieste rinktis autobusą ar troleibusą“, – sako įmonės atstovė.2010 metais Vilniaus miesto autobusais ir troleibusais buvo vežta 183 mln. keleivių. Sostinėje yra 67 autobusų ir 20 troleibusų maršrutų, kuriais kasdien kursuoja beveik 400 viešojo transporto priemonių.



Šiame straipsnyje: Viešasis transportas Vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
man , kad Lietuvoj žiemos būna. Važinėčiau sau ištisus metus dviračiu ir problemos nematyčiau. o dabar esu priverstas apie pusę metų lips į supuvusius autikus ir trūlikus.

bičas

bičas portretas
keleivių daugėja, o reisus mažina ir autobusai važiuoja vis rečiau ir rečiau....

gražinkit grafiką seną

gražinkit grafiką seną portretas
pakeitė vasarą 33 grafika ryte nespėju 7 į darbą reik vykti valanda ansčiau tai nepatogumui
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių