Vilniuje prasidėjo teatro mėnuo

Teatro mėgėjų artimiausią mėnesį laukia ilgi ir įdomūs vakarai. Sekmadienį prasidėjęs tarptautinis teatro festivalis “Sirenos 2008” žada žiūrovams atskleisti naują teatro realybę.

“Į Vilnių atvežami aukšto lygio spektakliai, kuriuos žmogui, besidominčiam teatru, būtina pamatyti, o tuomet jau galima ginčytis. Tai yra dabartinis Europos teatras”, - taip sekmadienį prasidėjusį tarptautinį teatro festivalį “Sirenos 2008” pristatė jo direktorius Martynas Budraitis. Festivalis truks beveik mėnesį – iki spalio 12 dienos.

„Jau penkerius metus neišnykstame iš Lietuvos kultūrinio žemėlapio. Stengiamės atrasti, ką įdomaus pasiūlyti žiūrovams ir, tikiuosi, mums tai pavyksta. Nuo pat pirmųjų festivalio organizavimo metų festivalio metu pristatome naują Europos režisūros kartą. Labai gerbiame ir mylime spektaklius, kuriuos jau galima vadinti muziejinėmis vertybėmis, tačiau mūsų tikslas – parodyti naujus reiškinius“, - kalbėjo festivalio meno vadovė Audra Bukaitytė.

Festivalio užsienio programoje bus parodyti šeši, o lietuviškoje – septyni spektakliai. Šiais metais šios dalys sąmoningai buvo atskirtos – kad svečiai iš užsienio galėtų koncentruotai pažiūrėti lietuvių pasirodymus. Tarp svečių iš užsienio tik viena trupė – pernykščiai favoritai „The Tiger Lillies“ – jau buvo rengusi pasirodymus Lietuvoje. Kiti svečiai bandys užkariauti Lietuvos teatro meno gerbėjus pirmą kartą.

Plačiau apie „Sirenų“ festivalį skaitykite rytoj dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių