Vilniaus meras vėl atsidūrė etikos sargų akiratyje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl sostinės mero Viliaus Navicko veiksmų. Gali būti, kad meras supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Etikos sargams įtarimų sukėlė mero elgesys svarstant kai kuriuos klausimus miesto taryboje. Sausio viduryje sostinės taryba svarstė pasiūlymą atleisti įmonės nuo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio už pastatytus, bet neparduotus butus. Nors taryba šį pasiūlymą atmetė, V.Navickas balsavo už.

Meras, kaip savo interneto tinklapyje nurodo VTEK, yra bendrovės „Euro-construct“ akcininkas, o jo žmona Jolanta šioje įmonėje dirba vadybininke. Tai, jog meras balsavo už savo įmonei galimai palankų tarybos sprendimą, etikos prievaizdų manymu, gali būti viešų ir privačių interesų konflikto požymiu.

Pats meras kaltinimus atmeta. Aiškindamasis dėl savo balsavimo portalui delfi.lt, V.Navickas teigė užklausęs, ar „Euro-construct“ turi turto, už kurį galėtų būti atleista nuo NT mokesčio. Meras tikino gavęs neigiamą atsakymą ir dėl to galėjęs balsuoti ramia sąžine. Beje, meras teigė, kad tarybos atmestas pasiūlymas turėtų būti svarstomas dar kartą.

VTEK tyrimą pradėjo remdamasi žurnalisto Evaldo Utyros tinklaraščiu.

Etikos sargai sykį jau baudė V.Navicką. Meras sankcijų susilaukė pernai gegužę. VTEK konstatavo, kad sostinės vadovas pasielgė neetiškai, kuomet po komandiruotės į Kanus jis asmeniniais reikalais nuvyko į Italiją.


Šiame straipsnyje: Vilius Navickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių