Svajonė išsipildė: atidaryta erdvesnė darbštumo mokykla

Uostamiestyje savo veiklą naujose patalpose pradeda vaikų socialinės pagalbos centras, darbštumo ugdymo mokykla „10 talentų“.

Daugiau negu šešiolika metų vaikų ugdytojo veikla užsiimantis Vitalijus Chomičenko džiaugiasi turėdamas naujas, erdvesnes patalpas pamirštiems, tėvų meilės stokojantiems vaikams. Iki šiol „10 talentų“ mokyklos auklėtiniai talpinosi 32 kvadratinių metrų ploto bute. Naująsias patalpas nemokamai suteikė V.Chomičenko draugas. Anksčiau čia veikė tautodailininko meno dirbtuvės.

Socialinės pagalbos centras, įsikūręs Ryšininkų g. 11, vadovo teigimu, bus tarsi antrieji namai vaikams, kuriuose jie bus išgirsti ir suprasti. Centre vaikams siekiama suteikti socialinių įgūdžių, jie taip pat galės išmokti groti muzikos instrumentais, tikimasi, jog veiks ir teatro užsiėmimai. Vadovas patikino, jog užsiėmimų įvairovė priklausys nuo savanorių užsidegimo ir išradingumo.

„Yra tėvų, kurie neturi laiko savo vaikams. Šeimose jaučiamas šaltumas. Tėvai arba dirba nuo ryto iki vėlaus vakaro, arba savo laiką skiria žalingiems įpročiams. Vaikai lieka nuošalyje, o tuomet lengva nuklysti blogais keliais“, – susijaudinimo neslėpė V.Chomičenko.

Vadovas džiaugiasi, kad ir šiandien gatvėje su juo sveikinasi jau užaugę ugdytiniai, kurie yra dėkingi Vitalijui Chomičenko už suteiktas pamokas ir nurodytą teisingą gyvenimo kryptį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Vitalijau, Tu- kitoks, Tu -nuostabus, gyvenantis dėl tų vaikų... Tik sėkmės.

egle

egle portretas
Sveikinam, Vitalijau. tik tokių žmonių, kaip Tu, veikla nuolat plečiasi. patikėk, tai dar ne pabaiga. :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių