Savivaldybė: lauko reklamos sąlygos bus palankesnės

Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino naujus Vietinės rinkliavos už leidimą įrengti išorinę reklamą miesto teritorijoje nuostatus.

Taip siekima mažinti savavališkai įrengtų iškabų skaičių mieste ir atskirti kintamą lauko reklamos kompanijų komercinio pobūdžio reklamą nuo paprastų reklamos iškabų, informuojančių visuomenę apie pastate įsikūrusias įmones, veiklos rūšį, asmenų vardus ir jų darbo laiką,.

Įvertinusi susidariusią padėtį, miesto taryba nustatė, kad rinkliavos mokestis už leidimą vieniems metams (jei iškabos dydis nuo 0,3 iki 25 kv. m ) sieks 100 litų.

Rinkliava nebus renkama, jei įrengtos iškabos plotas neviršys 0,3 kv. m arba ant asmens buveinės ar padalinio pastato bus įrengta socialinė reklama, atspindinti nekomercinę informaciją apie valstybės ar vietos savivaldos institucijų, visuomeninių organizacijų vykdomą socialinės apsaugos, sveikatos, aplinkos apsaugos, švietimo, kultūros, sporto ir mokslo politiką bei jos įgyvendinimo priemones.

Kita naujovė, įtvirtinta Nuostatuose, – tai rinkliavos ant Savivaldybės ir privačių objektų mokesčio suvienodinimas. Laikantis ankstesnės tvarkos nuostatų, asmenys gaunantys leidimą įrengti lauko reklamą ant privačių objektų, turėjo sumokėti visą nustatytą rinkliavos mokestį prieš leidimo išdavimą. Patvirtinus naują tvarką, rinkliavos mokestis bus mokamas dalimis – kas ketvirtį.

Miesto taryba šiuo sprendimu ne tik patvirtino naują Išorinės reklamos įrengimo tvarką, bet, siekdama mažinti reklaminę taršą, sutvarkyti miestą ir įvesti vieningas išorinės reklamos įrengimo sąlygas, nustatė:
• visi reklaminės veiklos subjektai, įrengę ir eksploatuojantys reklamą ne ant Savivaldybei priklausančių ar valdytojo teise valdomų objektų, be Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintos formos galiojančio leidimo, privalo iki 2010 m. lapkričio 1 d. kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją dėl leidimo gavimo.
• suderinti reklamos projektai, nurodyti ankstesniame punkte, be patvirtintos formos leidimo galioja iki 2011 m. sausio 1 d.


Šiame straipsnyje: lauko reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių