R.Adomavičius: miesto tvarkymo sutartys bus nutrauktos

Sostinės savivaldybė šį rudenį ketina skelbti naujus miestui tvarkymo konkursus ir nutrauks pernai pasirašytas 28 mln. litų bendros vertės sutartis su "City Service" grupei priklausančia bendrove "Naujamiesčio būstas", taip pat su įmonėmis "Vilniaus zunda" ir "Aketonas".

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius BNS patvirtino, kad bus ieškoma naujų miesto tvarkytojų.

"Savivaldybė rudenį, tikriausiai rugsėjo pabaigoje skelbs naujus miesto tvarkymo konkursus. Po to mes tikrai nutrauksime dabartines sutartis. Tokios sutartys neturi egzistuoti, nes mes turime didelių priekaištų miesto tvarkytojams. Šie rangovai nepajėgūs vykdyti savo įsipareigojimų", - sakė jis.

R.Adomavičiaus teigimu, bendrovių darbas netenkina miesto vadovų - nutraukti sutartis, anot jo, buvo nutarta dar parėjusią žiemą, tačiau laikinai, kol bus surasti nauji rangovai, jos toliau dirba.

Viešųjų pirkimų tarnyba šiemet kovo mėnesį pareiškė, kad Vilniaus valdžios sutartys dėl teritorijų valymo ir želdinių priežiūros turėtų būti nutrauktos. VPT nustatė ne vieną Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimą, todėl sandoriai yra niekiniai ir negaliojantys

Vilniaus apygardos administracinis teismas liepos pradžioje atmetė Vilniaus savivaldybės prašymą panaikinti šių metų kovo 17 dieną priimtą VPT nutarimą.

5,42 mln. litų vertės sutartis pernai lapkritį buvo pasirašyta su "Vilniaus Zunda" - jai patikėta Lazdynų, Karoliniškių, Pilaitės rajonų priežiūra, 9,66 mln. litų sutartis - su "Aketonu", kuriam patikėta Naujoji Vilnia, Rasos, Naujininkai, Vilkpėdė, Paneriai ir Grigiškės.

"Naujamiesčio būstas" už 12,93 mln. litų dirba Viršuliškių, Justiniškių, Pašilaičių, Šeškinės ir Fabijoniškių rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių