Prokuratūra tęs tyrimą dėl „Vilniaus vandenų“

Prokuratūra atnaujino ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybinio turto grobstymo bendrovėje „Vilniaus vandenys“.

Tolimesnis tyrimas pavestas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimų valdybai.

Prašydamas atnaujinti bylos, kurioje buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas Bronius Miežutavičius kaltinamas prieš daugiau kaip dvejus metus neteisėtai pasisavinęs didelę pinigų sumą, tyrimą į prokurorus kreipėsi Seimo narys Žilvinas Šilgalis.

Į Generalinę prokuratūrą dėl įmonės vadovo B. Miežutavičiaus veiklos dar 2007 metais kreipėsi bendrovės „Vilniaus vandenys“ valdyba. Tai padaryti nuspręsta paaiškėjus, jog bendrovėje už papildomus darbus darbuotojams buvo išmokėta daugiau kaip 1 mln. litų, o tuometinis įmonės vadovas B. Miežutavičius pats sau papildomai pasiskyrė beveik 25 tūkst. litų, nors be įmonės Valdybos sprendimo neturėjo teisės to daryti. Vėliau B. Miežutavičius sau neteisėtai pasiskirtą atlyginimą grąžino. Prokurorai pradėtą tyrimą tuomet nutraukė.

„Viliuosi, kad šįkart visuomenės interesai bus apginti, nes vadovaujantis ligšiolinį tyrimą atlikusios prokurorės logika, valstybinio turto grobstytojai turi galimybę, pakliuvę su neginčijamais įkalčiais, grąžinti tai, ką neteisėtai pasisavino ir likti nenubausti“, – pranešime spaudai cituojamas Ž. Šilgalis.


Šiame straipsnyje: Vilniaus vandenysšilgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių