Paskambink 112 ir būsi surastas!

Vilniuje į nelaimę patekę kitų miestų gyventojai ir užsieniečiai sulauks pagalbos.

Vakar vilniausdiena.lt portale buvo rašyta, kad Bendrasis pagalbos centras nuo šiol gali nustatyti ne tik laidiniu, bet ir mobiliuoju telefonu skambinančio asmens buvimo vietą. Trys Lietuvoje veikiančios mobiliojo ryšio bendrovės savo tinkluose įdiegė įrangą, leidžiančią teikti pagalbos centrui vietos nustatymo duomenis.

Bendrosios pagalbos centro atstovė spaudai Auksė Čibirienė portalui vilniausdiena.lt sakė, kad ši naujovė, visų pirma, aktuali į bėdą papuolusiam žmogui, kuris nebesiorientuoja, kur yra. „Pasitaiko nemažai atvejų, kai sostinėje nelaimė ištinka kitų Lietuvos miestų gyventojus. Jie nepažįsta miesto ir nežino, kaip nurodyti vietą, kurioje yra",- sakė ji.  

Telefonu 112 ištikus nelaimei skambina ir Lietuvoje viešintys užsieniečiai. Europos Sąjungos šalių gyventojai įpratę, kad paskambinus šiuo numeriu sulauks pagalbos, nes jis veikia ir jų šalyje.

„Užsieniečiams dar sudėtingiau išaiškinti mūsų darbuotojams, kur jie yra. Tikimės, kad galimybė juos aptikti, padės greičiau jiems suteikti pagalbą. Be to, mūsų operatorės šiuo metu lanko anglų kalbos kursus, kad galėtų laisviau susikalbėti su į Vilnių atvykusiais svečiais", - pasakojo A. Čibirienė.

Nustatyti savo buvimo vietos kartais nepavyksta ir patiems vilniečiams. „Kai žmogus sužeistas, kai jį ištinka nelaimė, jis nebesiorientuoja. Kartais jis iš viso vos kelis žodžius tesugeba pratarti", - sakė A. Čibirienė.

Dar vienas naujovės privalumas - bus galima nustatyti piktavališkai 112 telefonu skambinančiųjų koordinates.

Bendrosios pagalbos telefono 112 interneto svetainė - www.sos112.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių