Paramos gausiai šeimai centrui – 15 metų

Informacijos ir paramos gausiai šeimai centras paminėjo 15 - tas veiklos metines. Viena iš organizacijos įkūrėjų atskleidė, jog impulsą pradėti veiklą praeityje davė statybos.

Nors oficialiai centras Klaipėdoje buvo įregistruotas 1997 metais, organizacijos direktorė Regina Ševelkaitienė teigė, jog iniciatyva padėti daugiavaikėms uostamiesčio šeimos atsirado anksčiau.

Direktorė prisiminė, jog dar 1994 metais 30 nuosavo gyvenamojo ploto neturinčių šeimų ėmėsi projekto pastatyti modernų daugiabutį. Tarp statybų iniciatorių buvusi R.Ševelkaitienė teigė, jog šiandien sunku suvokti, kaip tuomet jiems pavyko įgyvendinti šį projektą.

„Manau, kad tokio projekto antrą kartą pakartoti mums nepavyktų. Tuomet pavyko ne tik pastatyti daugiabutį, bet ir padaryti tai 5 ar net 7 kartus pigiau nei statybų bendrovėms“, - kalbėjo centro direktorė.

Pasak R.Ševelkaitienės, pirmosios lėšos organizacijos įregistravimui vėliau buvo paaukotos būtent tų šeimų, kurios ir įsikūrė naujajame daugiabutyje.

Šiandien organizacijos sąrašuose jau yra 540 šeimų, auginančių 3 ir daugiau vaikų. Iš jų net 250 aktyviai dalyvauja centro organizuojamuose renginiuose.

Kiekvieną mėnesį centras rengia labdaros akcijas, kurių metų žmonės bei organizacijos gali aukoti įvairius naudingus daiktus. Ši parama kas mėnesį padeda daugiau nei 20 - iai uostamiesčio gausių šeimų.

Per šiuos metus organizacija aktyviai vykdė skurdo ir atskirties mažinimo, nusikalstamumo ir priklausomybių prevencijos, kultūrines, švietimo ir popamokinio užimtumo programas.

Pasak R.Ševelkaitienės, šių iniciatyvų tikslas - suteikti gausių šeimų vaikams tinkamas sąlygas mokymuisi ir laisvalaikiui bei užauginti juos pozityviais, aktyviais ir pilnaverčiais visuomenės nariais.

Į renginį atvyko ir miesto meras Vytautas Grubliauskas. Tardamas sveikinimo žodį, meras teigė, jog šios centro pasiektų rezultatų turėtų pavydėti ir daug didesnės ir žinomesnės organizacijos.

Gimtadienio šventę papuošė Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos smuikininkų ansamblio atlikti kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V ilija

V ilija portretas
gražios iniciatyvos, sėkmės gyvuoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių