Nuo šalčio nukentėjusiųjų - nedaug

Nors žiema savo ragus rodo jau ne pirmą dieną, ligoninių priimamuosiuose šalčio aukų nėra daug. Kaip portalui pasakojo Kauno Raudonojo kryžiaus klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas, Kaune paspaudus daugiau kaip 20 laipsnių šalčiui, pagalbos į medikus kreipėsi daugiau nukentėjusių žmonių.

„Iki pirmadienio 13 valandos didelio nukentėjusiųjų srauto nebuvo. Pacientams daugiausia diagnozuoti nedidelio laipsnio nušalimai. Tikėtina, kad per artimiausias dienas padaugės šalčio aukų", - teigė R.Kunickas.

Pasak jo, ketvirtojo laipsnio nušalimus dažniausiai patiria asocialūs asmenys. Tačiau, kaip rodo gydytojo praktika, jie į medikus kreipiasi per vėlai: „Benamiai, nušalę galūnes, dar kurį laiką nepastebi problemos dydžio. Į medikus jie kreipiasi tik po savaitės dviejų, kada kojos jau būna pajuodavusios ir jas tenka amputuoti", - apgailestavo Traumatologijos punkto vedėjas.

Šaltą žiemą jis pataria avėti šiltą žieminę avalynę, mūvėti natūralaus audinio kojines. Jei kojos prakaituoja, reikia dažniau keisti kojines ir batus. Šaltu oru privaloma nešioti galvos apdangalą.

„Jeigu nenešiosite kepurės, gali nušalti ausys, nukentėti plaukai. Prieš eidami į lauką mažiausiai prieš 20 minučių patepkite veidą apsauginiais kremais. Jeigu būdami lauke pradėjote nejausti kojų ar rankų pirštų, eikite į šiltą patalpą. Jeigu įtariate, kad nušalote, masažuokite kūną, pašildykite nušalusias rankas, kojas. Gerkite daugiau šiltų gėrimų", - pataria medikai. 


Šiame straipsnyje: šaltisaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių