Naujamiestyje bus įrengti du visiškai modernūs loftų objektai

Tik loftų vystymu užsiimanti bendrovė šiemet pristatys du visiškai pabaigtus loftų  objektus – „Soho Lofts“ bei „Radio Lofts“Vilniaus Naujamiestyje.

Anot „Concept Lofts“ įmonės vadovo Andriaus Voišnio, tai bus pirmieji tikri loftų statiniai, su pilnai pakeistu visos gamyklos veidu, naujais inžinieriniais tinklais, išskirtiniu pagrindiniu statinio interjeru bei eksterjeru, priderintu prie kūrybinių, darbo ar gyvenamųjų loftų gyventojų reikmių.

„Vilnius yra unikalus miestas, kuriame yra puikios galimybės loftų kultūros plėtrai. Gamyklos mieste yra ne tik išskirtinėse vietose, bet ir dėl savo architektūrinių ypatumų, puikiai tinkamos įsirengti netradicines gyvenamąsias, darbo ar kūrybines erdves, kurios drąsiai gali konkuruoti su Niujorko ar Skandinavijos loftais“, - sako A. Voišnis.

Anot jo, „Concept Lofts“ užsiims visapusišku loftų statinių vystymu, o ne tik dalinių patalpų gamyklose pardavimu.

Pasak A. Voišnio, savo geografine padėtimi itin patrauklus Naujamiesčio rajonas iki šiol buvo nepagrįstai užmirštas.

„Naujamiestis yra ideali sostinės vieta. Iš čia atsiveria nenusakomi vaizdai į patį miestą Tai yra vienintelis Vilniaus rajonas turintis milžinišką potencialą ateityje pavirsti į modernų, kūrybišką miesto rajoną. Naujamiesčio ateičiai loftų kultūra turės labai didelę įtaką , jis net gali tapti savotišku Vilniaus Rytų Berlynu“, - įsitikinęs A. Voišnis.

Apie milžinišką Naujamiesčio potencialą kalba ir sostinės architektai.

„Naujamiesčio rajonas yra atviras lapas kūrybai. Jo dar neužvaldė nepriklausomybės statybų bumas, viską po savęs paliekantis chaotiškai raidai. Didelių teritorijų įsisavinimas, atvers duris tolimesniam kryptingam rajono vystymuisi, jau turėdamas potencialų „naujo“ tipo gyventoją. Kūrybingam žmogui duodama laisvė atgaivins šį  strategiškai miesto atžvilgiu patrauklų rajoną“, - sako „Devyni architektai“ architektė  Jurgita Liubartaitė.

Šiuo metu Naujamiesčio rajone „Concept Lofts“ vysto du loftų projektus – „Radio Lofts“ ir „Soho Lofts“.

„Soho Lofts“ bus vystomas funkcionalistinės architektūros bruožų turinčiame „Vilniaus šlifavimo staklių“ gamyklos administracijos pastate. „Radio Lofts“ - pokario metais Naujamiestyje pastatytos elektrotechnikos gamykloje „ELFA“ . 

„Concept Lofts“  vystomuose projektuose vidutinė vieno kvadratinio metro kaina lofte svyruos nuo 2500 iki 3500 litų.


Šiame straipsnyje: loftaiLoftasNaujamiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių