Miške gyvenusi moteris su dukrele rado laikinus namus

Vilniaus socialinės tarnybos ėmėsi globoti 27-erių metų vilnietę ir jos trejų metukų mergaitę, du mėnesius gyvenusias miške šalia Pabradės.

Portalo 1diena.lt žiniomis, antradienį motina ir dukra iš Švenčionių vaikų globos namų pervežtos į Vilniaus motinos ir vaiko pensioną.

„Laikinai jos pagyvens čia, nes yra vilnietės, registruotos sostinėje. Imsimės visų priemonių, kad motina su vaiku būtų apgyvendintos deramose sąlygose, nes šiais laikais žmonės miškuose gyventi negali. Ypač svarbu, kad vaikas nebūtų atskirtas nuo motinos ir kad jos abi grįžtų į normalų socialinį gyvenimą“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Juras Požela.

Anksčiau antradienį pranešėme, kad su motina susipykusi vilnietė su dukrele prieglaudą rado miške šalia Pabradės. Vėjo perpučiamoje lūšnoje ji gyveno apie du mėnesius.

Kaip portalui 1diena.lt sakė Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis, penktadienį pagal gautą pranešimą į įvykio vietą nuvykę policijos pareigūnai buvo šokiruoti, kaip įmanoma gyventi tokiomis sąlygomis, ypač tokiu oru.

Pro plyšius pūtė vėjas, pašiūrės viduje buvo tik nedidelis iš plytų sukrautas ugniakuras, ant kurio moteris šildėsi maistą, tuo pačiu šiek tiek pašildydama ir būstą.

„Mums iki šiol neaišku, kuo jos tuos du mėnesius maitinosi. Greičiausiai kažkas joms padėdavo, nes radome makaronų ir kruopų likučių“, - pasakojo A.Sinis.

Kaip policijos pareigūnams papasakojo pati moteris, ji gyveno Vilniuje, kartu su savo motina. Susipykusi su ja, pasiėmė dukrelę ir išėjo. Beklajodama atsidūrė Pabradėje, kur susipažino su vietos gyventoju, kuris ir padėjo moteriai suręsti lūšną. Pamatęs, kaip sunkiai verčiasi moteris, šis vyras apie miško gyventojas pranešė policijos pareigūnams.

Mergaitė buvo apgyvendinta Švenčionių vaikų globos namuose. Ji čia buvo dar ir antradienį. Anot pareigūnų, mažylė yra sveika, tačiau apleista: per tuos du mėnesius ji nė karto nesiprausė, purvini buvo ir drabužiai.

Policijos pareigūnai penktadienį kalbėjosi su Vilniuje gyvenančia trimetės močiute. Ši lyg ir sutiko, kad dukra su anūke grįžtų į jos butą, tačiau kaip toliau klostysis motinos ir dukters santykiai, neaišku.

Tą pačią dieną už pareigūnų duotus pinigus, moteris išvažiavo į sostinę pasikalbėti su motina. Tačiau, anot pareigūno, vėliau ji jiems pareiškė, kad pati spręsianti, kur gyventi, esą ieškos kokio būsto. „Kur ji yra dabar, nežinau“, - kalbėjo A.Sinis. Ar šios moters teisės į vaiką nebus apribotos, spręs Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Kaip portalui diena.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Ieva Norkienė, ši moteris anksčiau socialiniams darbuotojams nebuvo žinoma, šeima nėra įtraukta į socialinės rizikos sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
Saunuole mergina,tikrai nesistebesiu, jei isgirsiu jog ji po kiek laiko tvitai abiem kojomis ant sios zemes vaikscios,nieko nestokodama. Linkejimai.

Na va

Na va  portretas
pagaliau socialinės tarnybos pasielgė protingai ir žmogiškai.Jei mama darė viską, kad prižiūrėti savo vaikelį ,tai kaip gali jas atskirti ir vaiką į vaikų namus talpinti,kai tam yra specialūs ir sukurti namai kur mamos su vaikeliais gali pagyventi ir būti kartu.

Linkim

Linkim portretas
tai mamytei ir jos dukrytei viso ko geriausio,nes mama tokiom sudėtingom sąlygom sugebėjo savo dukrytę kažkaip prižiūrėti ir neatsisakyti..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių