Miestiečiai vangiai registruoja gyvūnus

Gyvūnų registravimo centras Kaune organizuoja gyvūnų registravimo ir nemokamą gyvūnų ženklinimo (identifikavimo) akciją.

Ji vyks liepos 23 d. nuo 12 iki 20 val. Petrašiūnuose, R.Kalantos g. 57 (prie seniūnijos), o liepos 24 d. nuo 12 iki 20 val. -  Palemone, Palemono ir Apaščios gatvių sankirtoje esančioje aikštelėje prie parduotuvės.

Gyventojai, auginantys namuose šunis ir kates, galės paženklinti ir registruoti naujai įsigytus gyvūnėlius.

Mikroschemos į gyvūnų kūnus bus įterpiamos nemokamai, o už registraciją reikia mokėti. Daugiabučiame name auginantys šunį turi mokėti 20 litų registracijos mokestį, už katės registraciją imama 10 litų.

Daugiabučių namų gyventojai turi mokėti ir mėnesinį mokestį: už šunį - 5 litus, už katę - 2 litus. Privačių namų gyventojai mėnesinio mokesčio nemoka.

Kaip informavo Gyventojų registracijos centro apskaitininkė Loreta Čičirkienė, šiuo metu Kaune užregistruota 6513 šunų (331 agresyvūs) ir 820 kačių. „Tai labai maža dalelė. Iš tikrųjų kačių ir šunų mieste laikoma kur kas daugiau", - sakė ji.

Anot L.Čičirkienės, registracija padeda mažinti beglobių ir sergančių gyvūnų skaičių, greitai rasti pasiklydusio šuns savininką, išaiškinti, kieno šuo apkandžiojo žmones.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių