Klaipėdos kelininkai neišlaikė pirmojo rimtesnio egzamino (papildyta)

Kelininkai neišlaikė pirmo rimtesnio egzamino sniegu. Ketvirtadienio vakarą šiaurinėje miesto dalyje gatvės buvo slidžos. Tokių vietų buvo ir pietinėje miesto dalyje.

Dėl slidžios kelio dangos gatvėse, kuriose buvo didžiausias eismas, susidarė spūstys. Neišvengta eismo įvykių. Iš darbo namo važiavę vairuotojai keikė kelininkus.

Apie 20.30 val. kalbintas Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino apie susidariusią situaciją žinantis.

„Prieš dvi minutes vėl skambinau kelius valančioms įmonėms. Šiaurinės miesto dalies valytojai aiškino, kad vakare kartą pabėrė gatvės. Nurodžiau jas paberti dar kartą. Pažadėjo tą padaryti. Skambinau ir pietinės miesto dalies valytojams. Vadovas tvirtino, kad dirba, o gatvės šlapios“, – tvirtino L.Dūda.

Pasak vadovo, ypač prasta padėtis buvo Šiaurės prospekte, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje.

L.Dūda tvirtino, kad tokia situacija susidarė, nes dieną buvo šlapia. Vakare pradėjo šalti ir susidarė ledas. Nors kelininkai pabarstė gatves, druska nespėjo suveikti. Tam reikia 40 minučių.

Vadovas prisiminė, kad pernai, kai buvo labai šalta, apie -25 laipsnių šalčių, druska suveikė po savaitės.
„Tam reikia laiko. Valytojams pasakiau, kad, jei mato, jog slidu, reikia dar kartą gatves pabarstyti“, – pasakojo direktorius.

Pasak L.Dūdos, dėl pirmos rimtesnės nesėkmės kelininkams nebus taikomos sankcijos.

„Žmonės stengiasi, dirba. Sakė, jog kyla problemų ir su vairuotojais. Pernai išaiškino, kaip dirbti, o šiemet jau pamiršo. Be to, visų gamtos pokštų negali nuspėti. Žmonės turi suprasti, kad yra žiema ir gatvės tokios kaip vasarą nebus“, – pabrėžė L. Dūda.

Pietinę miesto dalį valo įmonė „Žemkasa“, šiaurinei prižiūrėti konkursą laimėjo bendrovė „Ecoservice“.

Įmonės „Žemkasa“ vadovas Dainius Zokas tvirtino, kad dabar pietinėje miesto dalyje gatvės yra šlapios. Jis pasakojo, kad jos pirmą kartą buvo pradėtos barstyti tik pradėjus snigti, o antrą - pradėjus šalti.

„Dėl to ledas ir nesusidarė. Darbas dar vyksta. Barstome mažesnes pirmo maršruto gatves. Magistralinės visos yra pabarstytos“, - tvirtino D. Zokas.

Pasak vadovo, sunkumų sukėlė tai, kad gatvėje buvo sustatytos gyventojų mašinos. Jos trukdė technikai.

D. Zokas pasakojo, kad gatvės bus barstomos ir paryčiais. Planuojama išvažiuoti penktadienį apie 5 val. ir baigti apie 7 val., kada prasideda intensyvus eismas.

Papildyta 23.55 val.:

Nors šiaurinę miesto dalį prižiūrintys kelininkai turėjo barstyti druska pagrindines gatves antrą kartą, apie vidurnaktį jose eismo sąlygos išliko sudėtingos. Buvo susidariusios provėžos.

Vairuotojai tvirtino, kad panaši situacija ir pietinėje miesto dalyje, išskyrus Šilutės plentą. Anot klaipėdiečių, čia eismo sąlygos buvo geresnės.

Vairuotojai neslėpė, jog su baime laukia ryto, kai teks važiuoti į darbą.


Šiame straipsnyje: sniegasnevalytos gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Ne kelininkai kalti, kad liaudis važiuoti nemoka. Miestas butų buvęs puikiai pravažiuojamas, jei ne pirktų teisių ir plikų padangų savininkai užstrigę ties tiltu per Danę... Reikia proto turėti ir pirmu bėgiu gazas dugnas nebandyti įveikti slidžios įkalnės ar šiaip pajudant iš vietos ir normlaiai važiuosis.

as

as portretas
Ir ryte, ir pries 17 val. niekur nemaciau slapiu gatviu. vel kelininkams ziema atejo nelauktai. Ryte apie 8 val vienintele slapi gatve buvo N. Uosto, pradedant nuo Pilies tilto ir iki Limarko tikrai buvo nuvalyta. taikos, pilies gatves tiek valtijos prospektas buvo nevalytos.

to hm

to hm portretas
Liaudis tai tikrai vaziuoti nemoka. bet ir kelininkai irgi savo darbo 100 proc. neatlieka.
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių