Klaipėdiečius suneramino virš miesto praskridę naikintuvai

Trečiadienį pro miestą praskridę naikintuvai sukėlė klaipėdiečių paniką. Jų skrydį stebėjo ir Klaipėdos rajono gyventojai.

Trečiadenio  dieną šiaurinės uostamiesčio dalies gyventojai virš galvų pastebėjo praskrendančius naikintuvus. Nustebinti netikėto reginio klaipėdiečiai šmaikštavo, kad gal prasidėjo karas, jeigu virš miesto skraido kariniai lėktuvai.

Gyventojai net užfiksavo laiką, kada praskrido naikintuvai, – 14.43 val.

Vos po kelių minučių tokį pat reginį danguje išvydo ir Klaipėdos rajono gyventojai. Jie stebėjo, kaip naikintuvai nuskrido Kaliningrado link.

Gyventojai spėjo, kad galbūt teritoriją apžiūri prieš kelias dienas Baltijos oro erdvę pradėję saugoti prancūzai.

Karinių oro pajėgų atstovas paaiškino, jog tai greičiausiai buvo vienkartinis naikintuvų praskridimas. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar tai susiję su pratybomis, ar su prancūzų pradėta NATO Oro policijos misija Baltijos šalyse.

Suteikti tikslesnę informaciją pažadėta ketvirtadienį.

Balandžio 30 dieną per oficialią ceremoniją Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose Prancūzijos Karinių oro pajėgų kontingentas iš Danijos kariškių perėmė NATO Oro policijos misiją Baltijos šalyse.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvėje patruliuos keturi Prancūzijos Karinių oro pajėgų naikintuvai Mirage F-1RC, kurie Aviacijos bazėje nusileido balandžio 26 dieną.

Ketvirtą kartą savo karius ir naikintuvus dalyvauti NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse siunčianti Prancūzija pakeitė nuo šių metų pradžios Baltijos oro erdvę saugojusius Danijos karius su naikintuvais F-16.


Šiame straipsnyje: naikintuvaikrašto apsaugaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

mikaselis

mikaselis portretas
Zurnalistai labiausiai kiek suprantu sunerimo, nebutu Klaipeda :)

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
valio....valio...valio............galietu tankiau...

klp

klp portretas
letapedziai.. galejo virs miesto ir garso greiti virsyti.. va cia tai butu atrakcija ir stiklininkams darbo ...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių