Kauno policijai įkliuvo du nepilnamečiai mašinvagiai

Kaune užfiksuotos dvi automobilių vagystės, kurias įtariami įvykdę 16 ir 17 metų paaugliai. Vienas jų nusikaltimą įvykdė po pasimatymo su nauja pažįstama.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnų akiratyje atsidūrė du automobilių vagystėmis įtariami nepilnamečiai. Abiem atvejais apie įtartinus nepilnamečių veiksmus teisėsaugininkams pranešė budrūs kauniečiai.

Kovo 28-osios pavakarę, apie 17 val., vienos garažų bendrijos sargas policijos budėtojams pranešė, kad prie Lazūnų gatvėje esančio garažų masyvo vyksta įtartinas sandoris: jaunas vaikinas, akivaizdžiai nepilnametis, siūlo parduoti automobilį „VW Passsat“. Sargas nurodė, kad automobilis paženklintas įmonės logotipais, be valstybinių numerių, su sulaužytomis spynelėmis.

Patruliams atvykus į nurodytą vietą, informacija pasitvirtino - vyko automobilio pirkimo-pardavimo sandoris. Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad vienai Kauno bendrovei priklausantis automobilis buvo pavogtas iš garažo Jonavos gatvėje.

Įvykio vietoje sulaikytas mašinos vagyste įtariamas šešiolikmetis - vienos Kauno vidurinės mokyklos dešimtaklasis. Beje, paauglys anksčiau vieną sykį jau teistas už vagystę, tačiau tąkart jo grobis buvęs kuklesnis.

Kovo 24-osios naktį, maždaug pusvalandis po vidurnakčio, pareigūnai gavo vieno Šiaurės prospekto daugiabučio namo gyventojų pranešimą, kad kieme neatsargus vairuotojas atsitrenkė į kitą automobilį, jį apgadino ir bando sprukti iš įvykio vietos. Netrukus atvykęs policijos ekipažas įvykio vietoje sulaikė septyniolikmetį, kuris vairavo „Alfa Romeo“ markės automobilį. Akivaizdu, kad pilnametystės nesulaukęs vaikinas neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo.

Jaunuolis buvo pristatytas į Kauno kelių policijos valdybos budėtojų patalpas, kur jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo ir už eismo įvykį. Ten septyniolikmetis Jonavos rajono gyventojas dievagojosi, esą automobilis priklauso jam, tik dokumentus jaunasis mašinos šeimininkas neva užmiršęs.

Įsilaužimo žymių „Alfa Romeo“ durelėse ar užvedimo spynelėje nesimatė, o prie vairo sėdėjęs paauglys turėjo ne tik raktelius, bet ir apsaugos signalizacijos pultelį.

Deja, ši apgaulė netruko išaiškėti. Tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad iš tiesų septyniolikmetis vairavo vogtą automobilį. Už tai jam dar gresia ir baudžiamoji atsakomybė. Jonavos rajone gyvenantis vaikinas niekur nedirba, nesimoko. Iki šiol jis teisiamųjų suole nesėdėjęs.

Beje, tyrimui įsibėgėjus, išaiškėjo ir pikantiškų šios istorijos detalių. Pasirodo, kad tą vakarą jonaviškis atvyko į svečius pas taipogi pilnametystės dar nesulaukusią naują pažįstamą. Su mergina jis susipažino internetu.

Paviešėjęs pas naująją draugę ir po vidurnakčio išsirengęs namo, svečias išėjo netuščiomis. Jis pastvėrė ant spintelės prie durų gulėjusius automobilio raktelius ir netgi magnetolos skydelį. Transporto priemonė priklauso tame pačiame bute gyvenančiai kambario draugei.

Deja, vairuoti nemokančiam septyniolikmečiui nepavyko saugiai išvažiuoti iš sausakimšo daugiabučio kiemo, tad manevruodamas tarp mašinų jis vieną jų užkliudė ir tuo patraukė aplinkinių gyventojų dėmesį bei sukėlė įtarimų.

Anot pastarąją vagystę narpliojančių teisėsaugininkų, užkliudytas greta stovėjęs automobilis apgadinimų išvengė, tuo tarpu įtariamo vagišiaus taikiniu tapusiam „Alfa Romeo“ prireiks rimtos kėbulo meistrų pagalbos.

Abiem į teisėsaugininkų akiratį pakliuvusiems nepilnamečiams pareikšti įtarimai dėl automobilio vagystės, jiems paskirtos kardomosios priemonės. Iš pradžių jiedu buvo sulaikyti dviem paroms, o po to išleisti į laisvę. Šešiolikmetis kaunietis įpareigotas reguliariai registruotis policijos įstaigoje, o septyniolikmetis Jonavos rajono gyventojas perduotas tėvų priežiūrai.

Anot pareigūnų, abu įtariamieji gailisi dėl padarytų nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: mašinvagiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių