Kauno gėlynuose želia piktžolės

Kauniečiai vis varvina seilę gėrėdamiesi kituose miestuose žydinčiais gėlynais ir su viltimi laukia, kad Kaune bus daugiau žydinčių plotų. Tačiau ir negausūs gėlynai mieste užleidžia vietą piktžolėms.

Kauno pasididžiavimu tapęs ir iš įvairių miesto vietų matomas drugelis iš gėlių ant Aleksoto kalno šlaito mažai bedžiugina miestiečius ir miesto svečius. Birželio pradžioje įvairiaspalvėmis gėlėmis pražydęs drugelis baigia apželti piktžolėmis.

Pirmą kartą drugelis sužydėjo 2006 metų gegužę restoranų tinklo „Pizza Jazz" iniciatyva. Šį projektą įgyvendino menininkas Česlovas Lukenskas. Šis Lietuvos menininkas drugelį sukūrė naudodamas gėles ir kitas gamtinės kilmės medžiagas.

2007 metais drugelis iš gėlių kaip tęstinis meno projektas buvo pripažintas rekordu ir įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip didžiausia gėlių kompozicija. Jo plotis - 30,93 m., aukštis - 23,1 m.

Nelabai patraukliai atrodo ir Aleksoto funikulieriaus prieigos, apžėlusios beveik žmogaus dydžio piktžolėmis. Liepos mėnesį funikulierius neveikia, nes atliekamas jo remontas ir techninė apžiūra. Tačiau istorinio funikulieriaus prieigomis kol kas niekas neskuba pasirūpinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių