Kaune – akmens amžius? Norintieji prekiauti eilėje stovėjo per naktį

Pirmadienį 9 val. ryte Kaune prasidėjo norinčiųjų prekiauti Kazimiero mugėje registracija. Tačiau norinčiųjų eilė nusidriekė jau išvakarėse. Žmonės piktinosi, kad Kaune – „akmens amžius“, esą kituose miestuose registruojama internetu ir nekyla jokių nesusipratimų.

Prie kabineto, kuriame registruojami Kazimiero mugės prekybininkai ir išduodami leidimai, kilo spūstis. Duris užrėmęs augalotas vyras rankose laikė kelis lapus su žmonių pavardėmis.

„Prižiūriu, kad į vidų įeitų tik pagal sąrašą. Aš 42-as. Kai įeisiu, sąrašą perduosiu toliau eilėje užsirašiusiems“, – dėstė nerašytą tvarką tvarkdarys.

Tvarką prižiūrintis vyras neslėpė, kad jis į Žemės ūkio rūmus atėjo išvakarėse. Jis pasakojo, kad sąrašas jau buvo pradėtas sudarinėti, jis taip pat užsirašė ir iškeliavo namo ilsėtis. Atėjęs ryte rado gerokai papildytą sąrašą ir stojo prižiūrėti tvarką.

„Aš atvažiavau 1-ą val. nakties. Čia nieko nebuvo, šviesą užsidegėme ir laukiame iki dabar“, – tik pradėjusios kalbėti moters pasakojimą nutraukė aplinkinių riksmai: „Sąrašas tam ir sudarytas, kad nereikėtų „gyvoje“ eilėje stovėti!“

Norintieji prekiauti Kazimiero mugėje pradėti registruoti tik nuo 9 val. ryto. Apie 10 val. pagal sąrašą į kabinetą buvo įleisti vos 30 žmonių. Atėję likus pusvalandžiui iki registracijos pradžios atsidūrė ties Nr.150.

„Tik nerašykite pavardės, nes paskui dar leidimo negausiu, bet tvarkos čia niekada nebuvo. Atėjau 8.30 val. ir į sąrašą esu įrašyta 170-ąja“, – tyliai kalbėjo Birutė Ž. Moteris tikino, kad visi plūsta pirmąją registracijos dieną, nes nori kuo geresnę prekybos vietą gauti.

Kazimiero mugę organizuojanti Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga skelbia, kad galima registruotis telefonu, o sumokėti už leidimą per tris dienas. Kitaip registracija bus anuliuojama.

„Kai paskambinau telefonu praėjusią savaitę, paaiškino, kad telefonu registruoja tik iš toliau atvykstančius, o kauniečiai ir rajono gyventojai turi ateiti“, – pasakojo Laura J.

Mugės organizatorius Vidas Juodsnukis, pabrėžė, kad jis ir taip susitaręs su Žemės ūkio rūmais, kad atvykusiuosius išvakarėse įleistų į vidų ir žmonėms netektų lauke šalti. Dėl sąrašo sudarymo jokios atsakomybės organizatoriai neprisiėmė, nes tai pačių žmonių iniciatyva.

„Mes daug galvojome, kaip čia palengvinti registraciją. Tačiau telefonu juk  sunkoka nuaiškinti, kur tiksliai yra tam tikros prekybinės vietos. Be to, reikia sudaryti dvišalę sutartį“, – dėstė organizatorius.

Tuo tarpu žmonės skundėsi spūstimis Kaune  ir tvirtino, kad kituose miestuose registruojama internetu, nekyla jokių nesusipratimų.

Tradicinė Kazimiero mugė Kaune vyks kovo 9-11 dienomis.


Šiame straipsnyje: Kazimiero mugėprekybininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaziuko

Kaziuko portretas
mugė pavirto Urmo bazės filialu.Kai neleis prekiauti kinietišku šlamštu, tai ir eillių nebus!

SUBOTINO KOMENTARAS

SUBOTINO  KOMENTARAS portretas
KAD TAIP SPEKULIANTAI I FABRIKUS BRAUTUSI O NE SPEKULIOTI PAPRASTU ZMONIU RANKOMIS SUKURTOM GERIBEM.

otto

otto portretas
Kaune ne akmens amžius. Kaune konservatoriai valdžioje.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių