Kalėdinės giesmės – klasikos, džiazo ir roko stiliumi

Pirmadienį Vilniuje šv. Jonų bažnyčioje naujai ir netradiciškai skambės krikščioniškos kalėdinės giesmės.

Į Vilnių grįžta kalėdinių giesmių projektas „Žvaigždės vedami". Jau antrą kartą VšĮ „Bernardinų jaunimo centras" gruodžio 29-tą dieną Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje organizuoja kalėdinių giesmių projektą, kuriame vienoje scenoje susitiks klasikos, džiazo ir roko muzikos atlikėjai.

Roko grupė „GYVAI" gros kartu su žymiais džiazo muzikantais - kontrabosininku Eugenijumi Kanevičiumi, saksofonininku Vytautu Labučiu, gitaristu ir kompozitoriumi Artūru Chalikovu, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro fleitininku Vyteniu Gikniumi, vargonininke Dalia Šakenyte, trimitininku Dominyku Vyšniausku, klavišininku Algirdu Kučinsku, dainuos Jurgis Baltrušaitis ir roko grupės „Ashtrey" vokalistė Rita Naujokaitytė.

Pusantros valandos trukmės koncerte bus atliekamos visiems gerai žinomos ir dažnai skambančios kalėdinės giesmės „Tyli naktis", „Ateikite, žmonės", „Džiaugsmingų šventų Kalėdų", „Bernelis gimė Betliejuj", mažiau girdėtos lenkų, siciliečių giesmės, taip pat kiti Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūriniai. Naujai ir netradiciškai aranžuotos giesmės skambės džiazo, art-roko stiliais su įvairiomis improvizacijomis. Giesmės bus atliekamos lietuvių ir anglų kalbomis.

Kiekvieną kūrinį koncerte atliks skirtingi muzikantai, prisijungiantys prie roko grupės „GYVAI" narių. Vienu metu scenoje bus nuo dviejų iki aštuonių muzikantų - kartu gros klasikos, džiazo ir roko atlikėjai. Visa tai leidžia tikėtis įdomaus, netradicinio, novatoriško skambesio.

Anot renginio koordinatorės bei grupės „GYVAI" vokalistės Mildos Kriščiūnaitės, praeitų metų renginyje buvo arti tūkstančio žiūrovų, išsiilgusių šilumos ir kalėdinių giesmių skambesio, juos visus talpino didinga šv. Jonų bažnyčia. Taip ir šiais metais organizatoriai tikisi, jog giesmių projektas sukvies visus norinčius pajusti šv. Kalėdų muzikos dvasią, jaukią bendrystę ir sušildys visų atėjusiųjų širdis.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių