Įtariamasis auksinio tualeto byloje ieško užtarėjų Seime

Įtariamasis byloje dėl auksinio tualeto statybos Miesto ūkio departamento direktorius konservatorius Jonas Žališkevičius prašo Seimo nario Ryto Kupčinsko pagalbos.

Kreipėsi į mero tėvą

Konservatorių partijai priklausantis valdininkas raštu kreipėsi į mero Andriaus Kupčinsko tėvą R.Kupčinską. J.Žališkevičius viliasi, kad Seimo narys padės įvesti tvarką Kauno apygardos prokuratūroje.

J.Žališkevičiaus manymu, prokuratūra pažeidžia įstatymus ir žmogaus teises bei vengia objektyviai nustatyti aplinkybes, galinčias turėti įtakos bylos eigai. Miesto ūkio departamento direktorius prisipažino antradienį tokį pat kreipimąsi išsiuntęs ir šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Tylos siena nuo Antikorupcijos komisijos ir žurnalistų atsitvėręs J.Žališkevičius, tik tapęs įtariamuoju, prabilo apie daugiau kaip 500 tūkst. litų kainavusio tualeto statybos istoriją. "Anksčiau aš apie tai nieko nežinojau, nes tame dalyke nedalyvavau. Susipažinęs su bylos medžiaga, sužinojau daug dalykų", – teisinosi J.Žališkevičius.

Pamiršo savo pareigas?

Trumpa valdininko atmintis stebina. Jis pamiršo, kad buvo paskirtas vadovauti komisijai viešojo konteinerinio tualeto Kauno pilies prieigose įrengimo darbams priimti, tačiau ant darbų priėmimo dokumento jo parašo nėra.

Tiek Antikorupcijos komisijos nariams, tiek žurnalistams valdininkas nesiteikė paaiškinti, kodėl neatliko komisijos pirmininkui pavestų funkcijų ir kaip jam pavyko to išvengti. J.Žališkevičius ne kartą išsisuko sakydamas, kad negali teikti informacijos, nes nenori pakenkti ikiteisminiam tyrimui.



Neva nieko iki šiol nežinojęs J.Žališkevičius skundžiasi R.Kupčinskui, kad, vykstant ikiteisminiam tyrimui, prokuratūra apklausė ne visus asmenis, kurie neteisėtai gavo pinigų iš savivaldybės, nesidomėjo akivaizdžiu tualetą stačiusios bendrovės "TK sprendimai" tyčiniu bankrotu. Rašte Seimo nariui teigiama, kad netirta aplinkybė, jog "TK sprendimai" sumokėjo akivaizdžiai per didelę sumą už elektros įvado pastatymo darbus kitai bendrovei, kuri taip pat bankrutavo ir kuriai atstovavo tuomečio "TK sprendimai" direktoriaus sūnus.

Bene labiausiai valdininkui užkliuvo, kad Kauno apygardos prokuroras Ričardas Gailevičius nesutiko papildyti ikiteisminio tyrimo medžiagos J.Žališkevičiaus gynėjos pateikta medžiaga.

J.Žališkevičius nemano, kad tokie kreipimaisi gali paskatinti politikų kišimąsi į teisėsaugos darbą. Apie tai plačiau skaitykite ketvirtadienį "Kauno dienoje".


Šiame straipsnyje: auksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių