Į apleistus pastatus nusitaikė akcija „Aš vaiduoklis“

Devyni vyrai per 15 minučių nusprendė, kaip galėtų per pusantros valandos padėti Kaunui - pažymėti ir atkreipti dėmesį bent į vieną miestą darkantį bei pavojų keliantį apleistą pastatą. Taip ir gimė akcija „Aš vaiduoklis“.

Prisistatyti nenorinti, bet viešumo savo akcijai siekianti devynių vyrų kompanija pasakojo, kad trečiadienį vakare išsikėlė sau uždavinį - per 15 minučių sugalvoti aštuonis darbus, kuriais galėtų padėti Kauno miestui. Gero darbo trukmė negalėjo būti ilgesnė nei pusantros valandos. Iš aštuonių pretendenčių nugalėjo idėja „Aš vaiduoklis“. Ją vyrai ir nusprendė įgyvendinti patys.  

Ketvirtadienį idėjos autoriai nusipirko šimtą metrų „stop“ juostos ir pasigamino dešimtis plakatų su vaiduoklio atvaizdu bei užrašu „Aš vaiduoklis“.

Juosta buvo apjuostas apleistas pastatas Kaunakiemio gatvėje.

„Pastatą pasirinkome atsitiktinai. Jis buvo arčiausiai tos vietos, kurioje kilo idėja. Prie kitų pastatų nevažiuosime, bet tikimės, kad šio vaiduoklio atvaizdas taps kaip etiketė, kuri gali būti klijuojama ant kiekvieno apleisto pastato, kurio savininkas susimastytų“, - aiškino vienas iš iniciatyvinės grupės narių.

„Buvo ir kitų idėjų, bet manome, kad ši problema yra viena iš aktualiausių. Pažiūrėkit į šį pastatą. Jis baisus. Mums čia būnant viena plyta nukrito, įgriuvom į kažkokią duobę. Čia pavojinga būti“, - pridūrė kitas vyras.

Mažiau nei valandą prie pastato pasidarbavę vyrai patraukė prie savivaldybės, kur apie neprižiurimų pastatų problemą raštiškai priminė Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui.


Šiame straipsnyje: apleisti pastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių