Dėl rūkančių nepilnamečių Klaipėdos savivaldybė – teisme

Rūkalių kontrolė tarp uostamiesčio politikų sukėlė audringą diskusiją, po kurios gimė itin radikalių pasiūlymų – panaikinti Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje tarnybą, nes ji tik trukdo, įsigyti sraigtasparnį, kad traukiančiuosius dūmą būtų lengviau sugaudyti.

Miesto tarybos narių ketvirtadienį posėdyje buvo prašoma patvirtinti daugiau nerūkymo zonų mieste – numatyti, kad rūkyti būtų draudžiama ir dviračių takuose, vaikų žaidimo aikštelėse, Poilsio parke bei panaikinti dar 2011 metų rugsėjį priimtą sprendimą, kuriuo politikai buvo uždraudę nepilnamečiams rūkyti visose Klaipėdos viešosiose vietose.

Naikinti tokį draudimą reikalauja Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš, nes prieš gerą pusmetį teismas panaikino analogišką Vilniaus savivaldybės tarybos priimtą sprendimą.

D.kerekeš buvo nustačiusi terminą, kad panaikinti draudimą nepilnamečiams rūkyti visoje Klaipėdoje politikai turi iki vasario 1 dienos.

„Jei draudimas nebus panaikintas, kreipsiuosi į teismą ir bylinėjimasis bus tik dėl bylinėjimosi, nes bylos baigtis jau yra aiški, mat teisminė praktika jau susiformavusi. Noriu tik pabrėžti, kad teisės aktuose numatyta, jog nepilnamečiams negalima su savimi net turėti rūkalų. Jei visos kontroliuojančios institucijos dirbtų savo darbą, tuomet nepilnamečiai ir neturėtų galimybių rūkyti“, - tvirtino D.Kerekeš.

Jos pasisakymas sunervino miesto tarybos narį Vytautą Lupeiką.

„Draudimo nepilnamečiams rūkyti panaikinimas skamba taip, kad jiems leidžiama rūkyti ir to siekia Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje. Manau, kad tokia tarnyba net nebereikalinga, nes ji miesto savivaldybei tik trukdo dirbti, priimti reikalingus sprendimus“, - savo nuomonę reiškė V.Lupeika.

Miesto tarybos nariui Mindaugui Žiliui užkliuvo tai, jog norima uždrausti rūkyti dviračių takuose.

„Kaip kontroliuosime rūkalius dviračių takuose? Vieni važiuosime dviračių ir rūkysime, o kiti bėgsime ir gaudysime?“ – ir klausė, ir ironizavo politikas.

Meras Vytautas Grubliauskas juokavo, jog kontrolierius reikėtų aprūpinti greitaeigiais dviračiais, o dar geriau – sraigtasparniu.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pripažino, jog kontroliuoti rūkalius tose zonose, kur traukti dūmą yra uždrausta – sudėtinga.

„Tačiau Viešosios tvarkos skyrius vis plečiasi, todėl galbūt kontrolė griežtės“, - vylėsi J.Asadauskienė.

Ilgai diskutavę politikai galiausiai sutarė, kad dar reikia diskutuoti apie sprendimą dėl nerūkymo zonų išplėtimo ir draudimo rūkyti nepilnamečiams panaikinimo.

„Siūlau prie šio klausimo grįžti kitą kadenciją“, - rėžė V.Lupeika ir niekas nesuprato, ar jo siūlymas yra išsakytas rimtai ar juokais.

Sutarta, kad sprendimo projektas dėl rūkalių bus svarstomas vasario pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje. „Turėsime, ką veikti teismuose“, - po tokio politikų sprendimo konstatavo V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Jokio sudėtingumo nėra.Tiesiog,kai matome po langais ,šalia mokyklos ar prekybinio centro rūkančius paauglius-reikia juos drausminti.Nes toliau tylėti -nebeįmanoma.Dabar sutikti jauną panelę nerūkančią yra atradimas. O berniukai turbūt nuo darželio traukia dūmą.TAI AR DAR KYLA KOKIŲ KLAUSIMŲ.

Jonas

Jonas portretas
Vat per jūsų užsispyrėlių nesutarimus taip ir merdėjame visuomet kaip kokie atsilikėliai lūzeriai :( Niekas neliepia važiuoti, kontroliuoti. Gal tiesiog vien paskleista informacija jog yra draudžiama, atkreips rūkalių dėmesį. Na bus momentas, kai važiuos pro šalį policija ar neapsikentę gyventojai iškvies policiją. Negi taip sudėtinga patvirtinti draudimą? Kažkodėl abejotiną sovietinės relikvijos viešinimą staigiai uždraudėte ir kitų panašių nekenksmingų veiksmų pridraudėte :)

l

l portretas
rukanTciu .Kam ta T?:D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių