Chuliganai užrišo statulai galvą (papildyta)

Šiandien priešpiet Vilniaus centre prie prezidentūros chuliganai užmovė maišą ant stovinčios L.Stuokos-Gucevičiaus paminklo galvos.

Pirmadienį 11 val. 55 min. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, ant Lauryno Stuokos-Gucevičiaus paminklo galvos uždėtas maišas ir užklijuotas lipnia juostele.                 

Į įvykio vietą buvo išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto vyriausiajam policijos komisariatui.

Vilniaus miesto Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio specialistė Inga Blinstrubienė portalui sakė, kad ugniagesiai buvo iškviesti, nes niekas kitas negalėjo to maišo nuimti  – buvo panaudotos ištraukiamos ugniagesių kopėčios. Jeigu būtų buvę įtarta, kad po maišu pririšta cheminių medžiagų, būtų buvę iškviestas chemikalų nukenksminimo automobilis, tačiau jis nebuvo kviestas, vadinasi, buvo matyti, kad po maišu nieko nėra. Panašaus incidento, anot I.Blinstrubienės, iki šiol Vilniaus mieste nebuvo užfiksuota.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Gintaras Tamošiūnas portalui sakė, kad apie šiandienos incidentą dar negirdėjo. Anot jo, sunku pasakyti, kokiu tikslu tai padaryta.

G. Tamošiūnas pasakojo, kad Vilniuje stovinčio Žaliojo tilto skulptūros ne kartą nukentėjo nuo vandalų – buvo ir apipaišytos, ir lentelėmis apkabinėtos. Kelis kartus tai buvo žmonių, nusiteikusių prieš Tarybų Sąjungos palikimą, darbas. Kartą apipaišę skulptūras grafitti meno mėgėjai vienai statulai ant rankos pakabino užrašą „ Padaryk šitą miestą grafitti".

Kas taip „pasikėsino" į L.Stuoką-Gucevičių, kuris niekaip nesusijęs su Tarybų Sąjunga, anot G.Tamošiūno, pasakyti sunku. Laurynas Stuoka-Gucevičius 1753-1798 m.) – žymus klasicizmo architektas. Jis suprojektavo Vilniaus rotušę (1799 m.), Vilniaus katedrą (1801 m.), kai kuriuos Verkių rūmų pastatus, Čiobiškio dvaro rūmus ir bažnyčią, Sudervės bažnyčią.

Anot Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato Organizacinio skyriaus specialisto Pauliaus Radvilavičiaus, šis incidentas įvertintas kaip nedidelis chuliganizmas. Kai statulos išterliojamos, chuliganams gresia didesnės baudos, nes tai laikoma turto sugadinimu. Šįkart tokia žala nepadaryta. Už nedidelį chuliganizmą gresia nuo 100 iki 300 Lt bauda arba areštas iki 30 parų.

Portalo skaitytoja Ieva pasakojo, kad šiandien pastebėjo maišeliais apraišiotą Petro Cvirkos paminklą, stovintį Pylimo gatvėje. Šiam paminklui maišeliais buvo aprištos kojos. Kitas portalo skaitytojas Saulius pranešė, kad baltas maišelis ant galvos buvo užmautas ir šalia šv. Jonų bažnyčios stovinčiai skulptūrai.

Policijos atstovas P. Radvilavičius teigė, kad apie kitus du įvykius policijai nėra žinoma.


Šiame straipsnyje: chuliganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių