Baltarusiai įsigijo 30 proc. „Birių krovinių terminalo“ akcijų

Nepaisant buvusių politinių pareiškimų, Baltarusija pagrindiniu savo veiklos uostu renkasi Klaipėdą.

Jau dabar kas trečia tono krovinių Klaipėdos uoste yra iš Baltarusijos.

Kertvirtadienį Lietuvos ir Baltarusijos verslo forume Klaipėdoje apsilankęs Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovas pasigyrė, kad kompanija „Belaruskalij“ pasirašė sutartį su viena Klaipėdos uosto krovos kompanija ir įsigijo 30 proc. jos akcijų.

Baltarusijos premjero teigimu, investicijos sudarys 30 mln. JAV dolerių. Tai pirmas baltarusių pirkinys Klaipėdos uoste.

Iki šiol baltarusiai Lietuvoje investavo į mašinų ir traktorių servisą, statybų verslą. Pernai baltarusių investicijos į Lietuvą sudarė per 70 mln. eurų.

M.Miasnikovas taip pat teigė, kad Baltarusijos Grozno azoto kompanija derasi su Klaipėdos laivų krovos kompanija „Bega“ dėl dalies jos akcijų pirkimo.

„Begos“ atstovai patikslino, kad derybos dėl akcijų su Baltarusijos atstovais nevyksta, tik svarstoma galimybė įgyvendinti bendrus projektus – kroviniams rezervuoti sandėlį.

Su Baltarusijos kroviniais susietos Klaipėdos uosto kompanijos siekia išlaikyti šiuos krovinius aštrios konkurencijos sąlygomis. Tuo ir aiškinamas noras įsileisti baltarusišką kapitalą. Baiminamasi, kad nepasidalinus su baltarusiais akcijomis, masiniai baltarusių kroviniai iš Klaipėdos iškeliautų į Latvijos, pirmiausia atsigaunantį Ventspilio uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
Poto parduos Maskvai, Putinui.Putinas gales rusijos veliava cia iskelti.

supirks

supirks portretas
svedai ,baltarusiai Klaipedos uosta.Liudna...

vargdienis

vargdienis portretas
žemes pardavinieti negalima , o 30% akciju, prašom draugas Lukošenka imkite terminala reikes dar pridesim
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių