Žinomi žmonės kviečia prisijungti prie akcijos „Darom“

  • Teksto dydis:

Aplinkos tvarkymo akcijos „Darom“ patrulių socialinę iniciatyvą tęsia aplinkos ministerijos viceministras Linas Jonauskas, o jam talkins televizijos laidų vedėjos Gintarė Gurevičiūtė ir Eglė Daugėlaitė, dainininkai Jurgis Didžiulis ir Irūna Puzaraitė.

Prieš akciją ir po akcijos yra atliekama stebėsena, reidai, kurių metu nustatoma, fiksuojama, ar„Darom“ metu viskas vyksta teisingai. Prie iniciatyvos kviečiamas prisijungti kiekvienas aktyvus Lietuvos pilietis. „Darom“ patrulių užduotis – sudrausminti ir užfiksuoti vykstantį pažeidimą, o bausti pažeidėjus gali tik atitinkamoms teisėtvarkos institucijoms. Pažeidimas vyksta, kuomet trukdoma tinkamai įgyvendinti akciją, piktavališkai vežamos asmeninės atliekos į jau išvalytas „Darom“ akcijos teritorijas ar kitaip pažeidžiami atliekų tvarkymo reikalavimai.

„Stebėti ir pritarti yra visai kas kita, nei stebėti ir veikti. Darykime, veikime drauge, bendraukime ir praneškime, tik taip po truputį, kartu su „Darom“ patrulių iniciatyva išgyvendinsim abejingumą ir švarinsime mūsų Lietuvą“, – ragina viena iš „Darom“ patrulių E. Daugėlaitė.

KĄ DARYTI

Veiksmų seka: Pažeidėją įspėjame. Šiam atsisakius nutraukti savo neteisėtą veiklą, informacija perduodama teisėtvarkos institucijoms.

1. Užfiksuoti vykstantį pažeidimą.

2. Pranešti policijai numeriu 112

3. Informaciją apie pažeidimą siųsti info@mesdarom.lt

Šiemet akcija „Darom“ vyks balandžio 23 d. visoje Lietuvoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kareiviui

kareiviui portretas
...vieni gros,kiti šluos ...ir labai puiku:)Sėkmės!

kareivis

kareivis portretas
.............nesupratau,tai svarinsimės su gitarom ar sluotomis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių