Vilniuje atnaujinama puslaukinių kačių sterilizacijos programa

  • Teksto dydis:

UAB „Grinda“ administruojami Vilniaus gyvūnų globos namai 13-tą pavasarį atnaujina puslaukinių kačių sterilizaciją pagal programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“.

Kaip informuoja „Grinda“, pagal gyventojų iškvietimą Vilniaus gyvūnų globos namų specialistai puslaukines kates sugaudo, sterilizuoja ir po trumpo 2–3 dienų pooperacinio priežiūros laikotarpio paleidžia ten pat, kur buvo sugautos.

Visos pagautos katės yra vakcinuojamos nuo pasiutligės ir pažymimos pakerpant kairės ausies galiuką – taip sterilizuotas kates galima pažinti iš tolo.

„Grinda“ pažymi, kad vykdant programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“ ne tik užkertamas kelias nekontroliuojamam kačių dauginimuisi, bet ir ligų, ypač pasiutligės, plitimui. Skaičiuojama, kad 2021 m. sterilizuotos 695, 2022 m. – 682, 2023 m. – 1072 katės.

Taip pat pažymėtina, kad Vilniaus gyvūnų globos namuose sostinės senjorų augintiniams sterilizacijos ir kastracijos operacijos bei vakcinavimas nuo pasiutligės atliekamas nemokamai. Vietų skaičius yra ribotas, todėl registruotis kviečiame kiekvieno mėnesio pirmą dieną.

Vilniaus gyvūnų globos namai – UAB „Grinda“ padalinys, atsakingas už viso miesto beglobių gyvūnų priežiūrą ir globą, puslaukinių kačių populiacijos kontrolės programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“, užkrečiamųjų ligų prevenciją.

Prieglaudos specialistai organizuoja edukacinius užsiėmimus, Vilniaus miesto senjorams teikia nemokamo gyvūnų vakcinavimo ir sterilizavimo paslaugas, iš sostinės gatvių ir viešųjų erdvių surenka kritusius gyvūnus, vykdo šalutinių gyvūninių produktų surinkimą iš Vilniaus miesto veterinarijos klinikų, juos tvarko ir perduoda utilizavimui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepatyrusioji.

nepatyrusioji. portretas
Jūs net neįsivaizduojat kaip tos vargšės katytės mūčijasi ypač Morčiaus mėnesį!

Kai ką užmiršote

Kai ką užmiršote portretas
O kaip su visokiomis tipo Eglėmis Grabliauskaitėmis ir Dalėmis, Aidomis, Jyditomus ir kitomis Šūdbergių mergom iš patvorių? Užmiršot sutvarkyt, kad po to, kai nesituština ištisus pusę metų ir vaidina nėščias, nors yra net ne moteriškos lyties individai, su š.... pilnu žarnynu eina ieškot išmestų embrionų liekanų ir tampa "mamytėmis"? Kaip su šitom? Darysit iš jų MRiU pažibas ir bus universitetų "specialistės" su krūvomis idiotų narkomanų vaikų, užrašytų į žydų šūlę išsigimėlių?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių