Vietoj sprendimų – diskusija

Teismas vėl įpareigojo Šalčininkų valdžią nukabinti gatvių pavadinimų lenteles su nelietuviškais užrašais. Tačiau premjeras kol kas žada diskusiją, bet ne greitus sprendimus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį įpareigojo Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorių per vieną mėnesį nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos pakeisti įstatymo neatitinkančias gatvių pavadinimų lenteles.

"Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius neteisėtai ir nepagrįstai atsisakė vykdyti Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje reikalavimą pakeisti gatvių pavadinimų lenteles į Lietuvos Respublikos įstatymus ir teisės aktus atitinkančias lenteles", – rašoma teismo pranešime spaudai.

Taip teismas patenkino skundą, kurį pateikė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje, nustatęs, kad kai kuriose Vilniaus rajono gyvenvietėse greta gatvių pavadinimų lentelių lietuvių kalba kabo ir lentelės rusų bei lenkų kalbomis.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslavas Daškevičius sakė, kad teismo sprendimas bus skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad greitų sprendimų dėl dvikalbių pavadinimų nebus. Įstatymai leidžia pavadinimus tik lietuvių kalba ir teismai ne kartą yra nurodę, kad dvikalbiai užrašai neteisėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių