A. Valinskas nori užimti LRT vadovo postą, o A. Tapinas užminė mįslę

  • Teksto dydis:

Pramogų pasaulio vilkas Arūnas Valinskas pareiškė apie ketinimą dalyvauti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) direktoriaus rinkimuose.

Įkvėpė E. Jakilaitis

„Tokį sprendimą paskatino Edmundo Jakilaičio pareiškimas apie svarstymus dalyvauti šiuose rinkimuose. Kad Edmundas ir toliau galėtų dirbti mylimą darbą ir neapsikrautų administraciniais rūpesčiais, aš apsisprendžiau užsidėti ant pečių sunkią ir plačią Audriaus Siaurusevičiaus naštą“, – pranešime žiniasklaidai, kurį cituoja delfi.lt,  sako A. Valinskas.

Garsus vyras nevengė ir pajuokauti: „Kad Ramūnas Karbauskis ir toliau galėtų būti Seime, o E. Jakilaitis – dėmesio centre, aš sutinku perimti šias pareigas. Ir nors būsiu jau ne vienas iš trijų, o tiktai koks vienas iš penkiolikos, bet viskas vardan santarvės ir ramybės.“

Kaip portalas rašė, į pavasarį vyksiančius rinkimus trečiadienį paskelbė kandidatuosiantis ir žurnalistas bei laidų prodiuseris E. Jakilaitis. 

„Tokiu atveju matyčiau du esminius savo veiklos tikslus: maksimalus objektyvumas ir nepriklausomumas bei maksimalus skaidrumas“, – rašė E. Jakilaitis.

Prabilo ir A. Tapinas

Ketvirtadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ savo nuomonę šiuo klausimu išdėstė ir žurnalistas Andrius Tapinas. „Tai turbūt reikia ir man pasisakyti, kad aš kandidatuosiu į LRT generalinius direktorius. Šiaip būčiau labiau norėjęs kartu su A. Valinsku eiti, nes tada vienas generaliauja porinėmis, kitas neporinėmis dienomis. Tas, kuris tą dieną nėra generalinis direktorius gali vesti laidas ir tada čia nebus jokio konflikto“, – socialinėje erdvėje rašė žinomas vyras. 

„Bet kad negaiščiau tuščiai laiko, padarysiu gudriau – kandidatuosiu nuo valstiečių ir žaliųjų, ir būsiu jų generalinis. Jau ir planelį, ir tinklelį turiu sumetęs“, – ir išdėstė savo idėjas punktais. 

1. Ketvirtadalį biudžeto per ofšorus nukreipsiu į „Laisvės TV“, o kitą ketvirtadalį per Naisių bendruomenę į Naisių bendruomenę. Visiems bus ramiau tada ir man nereikės kiekvienam projektui atkatų prašinėti.

2. Nebus jokių represijų prieš žurnalistus, kurie loja ant valdžios. Jų visų laidos liks, tik bus kosmetiniai struktūriniai pakeitimai. E. Jakilaitis, Rita Miliutė, Nemira Pumprickaitė, Audrius Matonis ir visa LRT žinių tarnyba savo laidas transliuos Lietuvos Radijo Klasikos kanale geriausiu vėlyvuoju vakariniu laiku.

3. Haroldas Mackevičius liks LRT, jis turės specialią laidą – dviračiu važiuos aplink pasaulį ir streamins tiesiogiai į atskirą LRT „Facebooko“ kanalą, skirtą vyresnei kaimiškąjai auditorijai. Asmeninė jo paskyra bus uždaryta jo paties saugumo labui.

4. „Duokim garo“ bus transliuojama nuo penktadienio vidurdienio iki vidurnakčio non-stop. Nes visiems žinoma, kad po 12 valandos LRT jau nebūna nė vieno žmogaus, tad tada galima ir nevadovauti. 

5. Ir čia toks vienos dienos tinklelis sumestas:

6:00 Kalba Aušra Maldeikienė. Visi keliasi.

6:05 TV serialas „Naisių žiema“

9:00 TV serialas „Naisių pavasaris“

12:00 TV serialas „Naisių ruduo“

15:00 Publicistinė paieškų laida „Greta“

17:00 Aktualijų laida „Klauskite valstiečio“. Dalyvauja LVŽS frakcijos nariai

18:00 Publicistinė laida „Pinigų karta. Agrokoncernas“

19:00 Gerųjų naujienų laida

19:30 Muzikinis info šou „LRT Bomba“

20:00 Tiesioginė debatų laida „Leiskite dirbti“. Dalyvauja LVŽS frakcijos nariai

21:15 Tiesioginė laida „Dėmesio centre premjeras. Kas geresnio, Sauliau?“

21:30 TV žaidimas „Auksinis protas“. Dalyvauja LVŽS frakcijos nariai.

23:00 Intelektualios satyros laida „Laikykitės ten“. Vedėja: Agnė Širinskienė

0:00 Gandro kalenimas

0:05 Laida suaugusiems „Milena“ (N-18)

0:30 Laida suaugusiems „Petras“ (N-35)

03:15 Opozicijos laida „Vilko valanda“.

A. Tapinas savo įrašą baigė linksma gaidele: „Sakyčiau, šansų turiu gerokai daugiau negu tie du.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

n...

n... portretas
jei nežinot tikros padėties, o tik darot prielaidas, nėra ko daryti pigius paskvilius... LRT vadovo pareigos turi būti atstovavimas visų Lietuvos piliečių ir partijų... komercinis uždarbiavimas LRT yra neleistinas... laukiame komisijos objektyvių darbo rezultatų...

Marija

Marija portretas
Labai patiko Mindes komentaras,kuris tikrai prisidejo prie jumoro.O mums uztenka jau tu jumoristu LRT,tiesiog geda ir tai,kad Siaurusevicius po skydines generalinis,ir kad dabar zurnalistai tyciojasi,o juk si televizija turetu atspindeti musu Lietuva tokia,kokia noretume kad ji butu.Visai tiktu generaliniu ir Ignas Krupavicius,cia kazkas rase,kad tai tikras patriotas.

neduok diev

neduok diev portretas
akis išvertęs Krivickas pasirodys kas savaitę????
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių