Ukraina įtraukė „Vičiūnų grupę“ į karo rėmėjų sąrašą

Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra ketvirtadienį paskelbė, kad įtraukė Lietuvos bendrovę „Vičiūnų grupė“, kuriai priklauso maisto prekių ženklas „Viči“, į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą, nes ji tęsia veiklą Rusijos rinkoje.

„Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, „Vičiūnų grupės“ atstovai pažadėjo, kad bendrovė pasitrauks iš Rusijos rinkos. Tačiau „Viči“ ir toliau valdo savo gamyklas Rusijoje, ieško naujų darbuotojų ir moka didelius mokesčius į agresoriaus biudžetą. Tai tapo pagrindu įtraukti „Vičiūnų grupę“ į Nacionalinės korupcijos prevencijos agentūros tarptautinių karo rėmėjų sąrašą“, – sakoma agentūros pranešime.

Kauno meras ir vienas „Vičiūnų grupės“ savininkų Visvaldas Matijošaitis Eltai perduotame komentare pažymėjo, jog „kategoriški pareiškimai ir skubotos išvados tikrai neprisidės prie tikslo – greičiau parduoti verslą ir iš ten išeiti“.

„Vičiūnų grupės“ atstovai Eltai perdavė, kad susilaiko nuo komentaro apie šį Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūros sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių