Tokio akibrokšto dar nėra buvę: gimnazija mokinius kvietė apsirengti priešingos lyties rūbais

  • Teksto dydis:

Jurbarke kilo skandalas mokyklai internete paskelbus, kad praeitas penktadienis skirtas bendruomenei persirengti kitos lyties drabužiais. „Gender Swap“ diena, arba lietuviškai lyties keitimo diena, – taip buvo pavadintas renginys, kurį mokinių taryba bandė organizuoti Jurbarko gimnazijoje, praneša LNK.

Socialinio tinklo paskyroje nurodyta, kad penktadienį gimnazijos bendruomenė kviečiama apsirengti priešingos lyties apranga.

„Buvo sugalvota, kad ateitume į mokyklą akcentuodami mergaitišką arba berniukišką elementą. Su mokinių taryba iki galo galbūt neapgalvojome skelbimo, tai buvo komunikavimo klaida“, – dėl kilusio skandalo teisinosi mokinių tarybos pirmininkė Asta Zikienė.

Skelbimui pasirodžius internete kilo skandalas – renginys atšauktas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Mokykla yra visuomenės atspindys. Vaikai idėją paėmė iš visuomenės. Šiuo metu ji buvo tikrai per ankstyva“, – aiškino l. e. p. Jurbarko gimnazijos direktorė Renata Streleckaitė.

Mokinių tarybos pirmininkė sako, kad mokiniai pasiklydo tarp terminų. Esą renginys netraktuotas kaip lyties keitimo skatinimas.

„Jiems gal tai atrodė visai kitoks terminas. Jie vertėsi kitaip. Svarbu, kad suaugę žmonės pamokytų, kaip iš tikrųjų turėtų būti“, – sakė A. Zikienė.

Teigiama, kad tokia tema renginiui kilo dar prieš kelerius metus. Gimnazija turi tradiciją, kad paskutiniai mėnesio penktadieniai – teminiai. Mokytojai aiškino, kaip šis renginys turėjo atrodyti.

„Būčiau užsidėjusi kaklaraištį, kažkas gal įsisegęs kaspiną. Tai turėjo būti elementarus moksleivių renginukas“, – aiškino A. Zikienė.

Moksleiviai sako, kad renginys būtų buvęs reikalingas: „nematau nieko blogo, kad vaikinai būtų atėję su ryškesne maikute“, „gerai, kai leidžia išreikšti save“, „palaikau, tikiuosi, kad ateityje dar bus“, „manau, gimnazijoje ir vidurinėse mokyklose tai reikalinga“.

Mokinių tarybos pirmininkė nors ir pripažįsta, kad gal įvyko klaida, tačiau pavojaus šia tema neįžvelgia.

„Manau, jų idėja buvo gera, iniciatyvi. Ir toliau jie turėtų nenusiminti tuo klausimu. Viskas išsispręs“, – teigė A. Zikienė.

Feisbuko nuotr.

Tačiau eiliniai jurbarkiečiai tokiai mokyklos iniciatyvai nepritaria: „tragiška“, „tai jaunų piliečių ugdymas, nelabai man“, „tokie renginiai gali būti moralinė paskata kitokiam požiūriui“.

Į Jurbarko gimnazijos mokinių persirengimo priešinga lytimi renginį sureagavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija: „Renginiai, vykstantys mokykloje, turėtų būti suderinti su mokyklos administracijos darbuotojais, mokyklos taryba. Negalime plačiau komentuoti, nes nežinome šio įvykio aplinkybių.“

Pasak ministerijos, su tokiu mokyklos akibrokštu susidurta pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S u b i n ė

S u b i n ė portretas
Zikiene ka mums bandai prastumt p e d e r a s t i j a ?

As

As portretas
Tragedija kosmaras ko dar nesugalvosit kvailiu gauja

Prisigyveno

Prisigyveno portretas
Jurbarko gimnazijai vadovauja iškrypėlė kažkokia. Tai nestebina paskui kada rašo apie daugėjantį nusikaltimų skaičių. Kada ne mokslas svarbu, o visokie iškrypimai.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių