Teisėjų garbės teismas G. Kaulakiui nuobaudos neskyrė, apsiribojo svarstymu

  • Teksto dydis:

Teisėjų garbės teismas Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjui Gintautui Kaulakiui nuobaudos neskyrė, nutarė apsiriboti drausmės bylos svarstymu.

Šią savaitę posėdžiavęs Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad teisėjas G.Kaulakis, daugiau nei penkis mėnesius neatlikdamas jokių procesinių veiksmų, kuriais būtų siekiama kaip įmanoma greičiau išnagrinėti civilinį ieškinį, nesilaikė Teisėjų etikos kodekse reglamentuoto pareigingumo reikalavimo ir taip aiškiai aplaidžiai atliko savo pareigas, BNS informavo Nacionalinė teismų administracija.

Bylos duomenimis, teisėjas G.Kaulakis, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, beveik penkis mėnesius nesiėmė jokių veiksmų ir nesprendė dėl byloje likusio civilinio ieškinio dydžio. Teisėjas savo veiksmus aiškino, kad šis ieškinys negali būti išnagrinėtas, kol nebus baigta kita civilinė byla, nagrinėjama Trakų rajono apylinkės teisme.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija tai įvertino kaip nepagrįstą delsimą. Ji nusprendė iškelti drausmės bylą G.Kaulakiui ir perduoti ją nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Šis konstatavo, kad nors teisėjas, daugiau kaip penkis mėnesius nesiimdamas jokių veiksmų spręsti civilinio ieškinio dėl turtinės žalos atlyginimo klausimą, ir nesilaikė proceso operatyvumo principo, civilinio ieškinio išsprendimas faktiškai nebuvo užvilkintas. Jo nebuvo galima išnagrinėti, kol neįsiteisės Trakų rajono apylinkės teismo sprendimas civilinėje byloje.

"Taip pat nėra jokių duomenų, jog tai įvyko dėl sąmoningų ir tyčinių teisėjo veiksmų, kuriais būtų suvaržytos proceso dalyvių įstatyme nustatytos teisės ar kilę nepageidaujami padariniai proceso šalims", - teigiama Teisėjų garbės teismo sprendime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių