J. Jankevičius apie čekių skandalą: tikiuosi, kad ne paskutinis mūsų išsivalymas

  • Teksto dydis:

Lietuvos politikus, atrodo, nejuokais sujudino žurnalisto Andriaus Tapino užkurtas čekių skandalas. Kol šalį valdantieji verda aistrose neapsispręsdami, ką toliau daryti, LNK žurnalistė Vilniaus gatvėse teiravosi, ką apie šią situaciją mąsto gatvėse sutikti praeiviai. 

„Įžeistos ambicijos, chaosas. Kokie vertinimai?“ –žurnalistė klausė gatvėje sutikto žinomo pramogų pasaulio atstovo Justino Jankevičiaus.

„Puiku. Viskas, kas vyksta Lietuvoje, yra puiku. Aš tuo labai džiaugiuosi. Dar kartą pasitvirtino taisyklė, kad ir tarp konservatorių pasitaiko. Manęs po liberalų niekas nebeliūdna. Tada, kai mane išdavė liberalai, aš jau nebesistebiu niekuo. Tai, kad šioje vietoje konservatoriai „Wellcome to the Club“ (liet. „Sveiki atvykę į klubą“)“,– jam įprasta maniera kalbėjo J. Jankevičius. 

„NATO viršūnių susitikimas. Ar tinkamas laikas?“ – klausė žurnalistė. 

„Žinoma. Labai smagu, kad Lietuvoje dabar „Rammstein“, Eurolygos ketvirtfinalių finalas, NATO... Kuo daugiau renginių, tuo daugiau verslo mūsų viešbučių sektoriui“, – teigiamą reikalo pusę vertino J. Jankevičius. 

„Ir vyšnaitė ant torto – Vyriausybės griūtis?“ – tęsė mintį žurnalistė. 

„Gerai, kad sugrius. Griuvėsiuose žiba auksas. Tikiuosi, kad kažką rasime. Viskas – taip, kaip ir turi būti. Tikiuosi, kad ne paskutinis mūsų išsivalymas. Tik bijau, kad protesto pagauti konservatorių gerbėjai neišsirinktų ko nors šiek tiek labiau tradiciško“, – mintį rutuliojo J. Jankevičius. 

Jeigu tik Seime pritrūks durnių, mano kandidatūra Fabijoniškėse bus iškelta tą pačią dieną.

„Gal metas išstoti Arūnui Valinskui su visomis žvaigždėmis ir gal išbėgsite į aikštelę pats?“ – išeitį bandė siūlyti žurnalistė. 

„Jeigu tik Seime pritrūks durnių, mano kandidatūra Fabijoniškėse bus iškelta tą pačią dieną“, – pokalbį pažadu baigė žodžio kišenėje niekuomet neieškantis vyras. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mūsų Vyriausybės ponai nemoka Lietuvos įstatymų. Nesupranta, kad ne Vyriausybė vadovauja Seimui. O jeigu Seimas nesugeba tvarkyti reikalų, tai jis nėra veiksnus“, – svarstė gatvėje kalbinta moteris.

„Sako, kad įžeistos ambicijos sužaidė?“ – pašnekovę provokavo žurnalistė.

„Negalima politikei būti moterimi. Politikė turi būti politike. Emocijų per daug. Reikia trupučiuką mąstyti prieš pasakant. Vadovautis įstatymais, ramiau į viską reaguoti. Čia gi visi – suaugę žmonės“, – sakė moteris.

„Rengti priešlaikinius rinkimus nebūtų protinga. Todėl, kad politinė situaciją nėra stabili dėl mūsų kaimynų, ukrainiečių tame tarpe“, – sakė kita pašnekovė.

„Kaip vertinate visa tai, kas čia dabar vyksta?“ – klausė žurnalistė.

„Kaip vertinti, jei iš pat pradžių nebuvo surinkta tinkama komanda? Todėl ir turime tokias pasekmes“, – įsitikinusi pašnekovė. 

„Manau, kad tai – neišvengiama. Turėjo ateiti toks momentas. Nes labai daug žmonių nepasitenkinimo“, – tikino vilnietė. 

„Tai tegul Vyriausybė atsistatydina?“ – klausė žurnalistė.

„Taip kategoriškai pasakyti negaliu. Visada yra pliusai, minusai – sudėtinga. Manau, kad kažkokio perversmo Lietuvoje jau reikia, nes nepasitenkinimo daug“, – savo poziciją argumentavo trečia moteris. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

artistas

artistas portretas
Visiskai tupas klounas

Laiškas libervatoriams iš Razlivo

Laiškas libervatoriams iš Razlivo portretas
33 metus "La familijos" partija neturėjo tokių sukrėtimų, sutardavo su bet kuo socialdemokratais, uspaskix ar su pačių "pagimdyta" Laisvės partija. Bet dabar kažkoks tapinas sudirbo daugiau nei 50 prokuratūrų "reziduojančių" visoje valstybėje. Praktiškai didesnė nelaimė nei Ukrainai tenka šiomis dienomis išgyventi mūsų pervargusiai premjieriai PIŠ ir besislepiančiam (per visus rinkimus) už pjemjėrministrės sijono anūkui. Kaip jie gali atlaikyti tokius sunkius išbandymus. P.s. Išeitis būtų, užpuolant Kinija antrą kartą, gal tada čiabuviai supras vertybių vertę.

Įdomu

Įdomu portretas
Įdomu kas Tapinui duoda tuos popierius, kuriuos jis viešina? Kam jis dirba?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių