S. Skvernelio atsakas N. Bunkei: smurtas – ne tik socialiai pažeidžiamų šeimų bėda

Dainininkė Natalija Bunkė sekmadienį pribloškė šokiruojančiomis nuotraukomis, kaip buvęs draugas Vilmantas Dilys nuniokojo jos namus, ir savo feisbuko paskyroje kreipėsi į buvusį Vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį. Iš jo netrukus sulaukė atsakymo.

Dar visai neseniai viešai pasidžiaugusi, kad dabartiniu gyvenimu periodu jaučiasi „žiauriai“ laiminga, dabar dainininkė priversta jaudintis dėl savo ir sūnaus saugumo bei gyvybės. Po „šviežių“ skyrybų galimai neblaivaus V. Dilio šou – namų durų išspyrimą, daiktų trankymą ir deginimą – matė ir N. Bunkės sūnus Kristupas.

Į viešą moters išpažintį operatyviai sureagavo S. Skvernelis, kuris iškart padėkojo už tai, kad ji netyli.

„Miela Natalija, man tikrai liūdna matyti šią situaciją. Nelabai suprantu, kodėl kalbama apie trijų valandų sulaikymą. Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas numato ne vieną prevencinę priemonę, nukreiptą prieš smurtautoją: jis gali būti įpareigotas nesiartinti prie namų, išsikelti iš jų, gyventi skyriumi, neieškoti kontaktų, nebendrauti ir t.t.“, – feisbuke rašė jis.

S. Skvernelis pridūrė, kad per 48 valandas tokias priemones gali skirti ikiteisminio tyrimo teisėjas, o prireikus gali būti skiriamas ir suėmimas.

„Tikrai nėra taip, kad išsiveža trims valandoms ir paskui kaip niekur nieko paleidžia. Jei yra pagrindai – galimas sulaikymas ir ilgesniam laikui. Be to, pagal Jūsų aprašytus faktus galima įžvelgti ir kitus nusikaltimus, numatytus Baudžiamajame kodekse: neteisėtą įsibrovimą į patalpas, turto niokojimą. Svarbu, kad pasitikėtumėte policija ir pateiktumėte jai visą reikalingą informaciją“, – mokė S. Skvernelis.

Buvęs Vidaus reikalų ministras pabrėžė, kad N. Bunkės situacija atskleidžia, kad smurtas namų aplinkoje nėra vien socialiai pažeidžiamų šeimų bėda, nors tokią nuomonę dažnai bando įpiršti nemažai politikų. Šie ragina policiją ir valstybę nesikišti į šeimų ir porų asmeninį gyvenimą, esą, smurtas nėra problema. S. Skvernelis paragino moteris netylėti – anot jo, tik taip pavyks įrodyti politikams, kad reikia radikalių pokyčių, o šeimos neturi būti paliktos vienos kovoti su kylančiomis problemomis.

„Atidžiai seksiu Jūsų situaciją. Siunčiu Jums savo palaikymą ir raginu netylėti, nebijoti ir kovoti už savo ir vaikų teises. Raginu tai daryti tiek Jus, tiek ir kitas šeimas, susiduriančias su smurto problema“, – drąsino S. Skvernelis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai,ai

ai,ai   portretas
kodel jam nepagailo bagažinėj deginamos merginos?Galvok kaip nori,bet tai viso labo tik kalbelės prieš rinkimus....ar ne taip Skverneli?

Lina

Lina portretas
Taip ir turėtų elgtis visi aukšti pareigūnai, kaip pasielgė p. Skvernelis. Žmogus kitam žmogui turi padėti. Veikdamas, o ne metais " filosofuodamas".

Kvailys

Kvailys portretas
susidėjo su ruse Ivanova, dabar srėbs pasekmes, o Krys tupas čia tik instrumentas jos tikslams pasiekti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių