Prezidentė kviečia popiežių į Lietuvą

Vatikane viešinti Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, jog Lietuva remia Švento Sosto pastangas skatinti civilizacijų ir konfesijų dialogą.

D.Grybauskaitė vakar susitikusi su popiežiumi Benediktu XVI ("Scanpix" nuotr.) aptarė Katalikų bažnyčios vaidmenį valstybės gyvenime, bendražmogiškų vertybių stiprinimą politikoje ir padėkojo už Šventojo Sosto vykdytą Lietuvos aneksijos nepripažinimo politiką sovietinės okupacijos metais.

Kaip pranešė prezidentūra, šalies vadovė su popiežiumi kalbėjosi apie migraciją, kovą su korupcija, ekonominę ir socialinę politiką, bendradarbiavimą plėtojant civilizacijų dialogą.

"Lietuva remia Šventojo Sosto pastangas skatinti civilizacijų dialogą, stiprinti toleranciją tarp skirtingas religines konfesijas išpažįstančių tikinčiųjų", – pranešime cituojama šalies vadovė.

Pasak D.Grybauskaitės, 2011 m. Lietuvai pirmininkaujant ESBO bus siekiama skatinti religinę toleranciją, pagarbą žmogaus teisėms, kovą su diskriminacija ir prekybą žmonėmis.

Prezidentė Benediktą XVI dar kartą pakvietė apsilankyti Lietuvoje.

Kaip teigiama pranešime, pasibaigus oficialiam vizitui Vatikane, įvyks darbinis Lietuvos vadovės susitikimas su Italijos ministru pirmininku Silvio Berlusconi.

Kelionė į Romą yra priešpaskutinis D.Grybauskaitės užsienio vizitas 2010 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių