Policija toliau rengs reidus, per kuriuos fiksuos menkiausią greičio viršijimą

  • Teksto dydis:

Policijos atstovai žada ir ateityje vykdyti reidus, kurių metu bus fiksuojami ir mažiausi leistino greičio viršijimai.

„Sprendžiame ir galvojame, kad tai nebus vienetinė priemonė ir tikrai kartas nuo laiko skelbsime“, - ketvirtadienį žurnalistams Vilniuje sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Ketvirtadienį toks reidas vyksta tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse.

Parą truksianti Europos kelių policijos tinklo prevencinė priemonė „Greitis“ (Speed Marathon) vykdoma parą nuo ketvirtadienio 6 valandos ryto 20-tyje Europos šalių. Šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksuoja visas bent kiek greitį viršijusias transporto priemones ir vairuotojai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

D.Šalomskas sakė, kad greičio viršijimą taip pat fiksuoja ir dauguma patruliuojančių policijos pareigūnų. Didžiausią dėmesį Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Suomijos kelių policijos pareigūnai žada skirti tarptautiniam keliui E67 „Via Baltica“.

Tęsiant praėjusių metų tradiciją, Lietuvoje specialioji policinė priemonė pavadinta „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.

„Kiekviena tokia priemonė yra reikalinga tam, kad vairuotojams atkreiptumėme dėmesį, kad bet koks greičio viršijimas yra pavojingas“, - sakė D.Šalomskas.

Pasak jo, Lietuvoje veikia 163 greičio matuokliai.

Kelių policijos duomenimis, šiais metais iki praėjusio penktadienio Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 48 žmonės – 15 žmonių (arba 23,8 procentais) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo pėsčiųjų (21) ir vairuotojų (16), iš kurių trys važiavo motociklais. Tarp žuvusiųjų - trys nepilnamečiai – 11 metų pėsčiasis, 15 ir 17 metų keleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Puiku! Pritariu! Dar galetu stabdyti ir deti baudas tiems su kiaurais duslintuvais ir kurtinanciais "bumcikais". Uz terorizma garsu tokiems sudziams normalioje salyje greStu nemenka BAUDA

Matyt mūsų valstybei

Matyt mūsų valstybei portretas
jau visiškai kapiec su pinigais, kad imamasi masinio teroro ir reketo likusiųjų Lietuvoje atžvilgiu. Pavydžiu tam milijonui buvusių Lietuvos gyventojų kurie išsigelbėjo.

Faraonas

Faraonas portretas
Melagių melagiai.Tikrinau specialiai kaip fiksuos grečio matuoklis.Pravažiavau >5km/h,nieko nefiksavo.Š..malimas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių