Pienininkai reikalauja ministrės atsistatydinimo

Antradienį Lietuvos pieno gamintojų asociacija Jonavoje surengė pieno gamintojų susirinkimą. Jame dalyvavo apie 1000 šalies ūkininkų. 

Susirinkusieji priėmė rezoliuciją, reikalaujančią Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsistatydinimo.

"Tokią rezoliuciją priėmėme dėl susidariusios kritiškos padėties. Lietuvos pieno gamintojams ji yra labai bloga ir dar prastėja. Pieno supirkimo kainos pas mus mažesnės nei kaimyninėse šalyse, jos mažiausios iš visų Europos Sąjungos šalių. Ministrė nieko nedaro, kad ūkininkų situacija palengvėtų. Girdėdavome tik pažadus. Anksčiau jais dar tikėjome, dabar jau nebetikime, todėl reikalaujame, kad V.Baltraitienė atsistatydintų", - portalui kauno.diena.lt pasakojo susirinkime dalyvavęs ūkininkas.

Pasak jo, dėl mažų pieno supirkimo kainų Lietuvoje mažėja karvių. Jų liko tik 300 tūkstančių.

"Netenkina ministrės darbas. Jei Žemės ūkio ministerija nesiims jokių priemonių ir neatsižvelgs į pieno gamintojų reikalavimus, po mėnesio atvyksime į Vilnių ir prie Žemės ūkio ministerijos atvešime 100 karvių", - žadėjo ūkininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pirma ministrė,kuri kažką daro žemdirbių labui. Patys kurkit kooperatyvus, vietoje perdirbkit savo produkžiją ir pasiimsit liūto dalį.Būsit konkurentai didiesiems monstrams.Dabar tik postringaujat iš tuščio į kiaurą ir kaltinat ministrę.

saule

saule portretas
jau cia nezinia kokio ministro reikia,kad tvarka padarytu pieno sektoriuj,Trumpa uzvaldes viska ir diktuoja salygas pats gaudamas atlyginima po 70 tukstanciu euru, neliks karviu parsives pieno milteliu is vokietijos ir parduotuvese bus nuostabaus skonio pienas

ciekava

ciekava portretas
o kodėl Lenkijoje pieno produktai beveik per pus pigesni? Netgi tie lenkiški pieno produktai su mūsų didesniu PVM yra pigesni parduotuvėse pas mus. Jau pripratau prie lenkiškų prekių ir tik jas stengiuosi pirkti. O mūsų gruobonys - tiek gamintojai, tiek pardavėjai tegul springsta savo gobšumu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių