Iš pareigų traukiasi ilgametis Registrų centro vadovas

  • Teksto dydis:

Dvidešimt metų Registrų centrui vadovavęs Kęstutis Sabaliauskas traukiasi iš pareigų.

Teisingumo ministerija pranešė, kad apie pasitraukimą K.Sabaliauskas pirmadienį informavo teisingumo ministrę Mildą Vainiutę. Šalių sutarimu K.Sabaliauskas bus atleistas nuo kovo 31 dienos.

Už įmonės veiklą atsakinga teisingumo ministrė nekomentuoja, dėl kokių priežasčių K.Sabaliauskas nusprendė trauktis iš pareigų. Ji BNS sakė, kad visa informacija yra pateikta pranešime spaudai.

Ministrės teigimu, išeitinės kompensacijos dydis dar nėra suskaičiuotas.

„Dabar teisininkai tariasi (dėl išeitinės kompensacijos). Žodžiu, šita suma yra dabar skaičiuojama. Darbo stažas jo greitai būtų 20 metų. Gali būti 5-6 mėnesių išeitinė“, - teigė M.Vainiūtė.

Ministrės patarėja Rita Grumadaitė BNS vėliau sakė, kad ministrei nebūtų etiška komentuoti K.Sabaliausko pasitraukimo.

„Tai yra neetiška. Ministrė nėra K.Sabaliausko atstovė spaudai. Jis išreiškė valią trauktis, o ministrė su tuo sutinka. Komentarą, kodėl traukiasi, gali pasakyti pats žmogus“, - BNS sakė R.Grumadaitė.

Registrų centro atstovė spaudai Kristina Petrošienė BNS sakė, jog K.Sabaliauskas nekomentuos, dėl kokių priežasčių traukiasi iš Registrų centro vadovo pareigų.

Anot ministerijos pranešimo, K.Sabaliauskui pavesta užtikrinti Registrų centro darbų ir įgyvendinamų tarptautinių projektų perimamumą. Iki kovo pabaigos ketinama patikrinti galimus kandidatus vadovauti centrui.

Registrų centre 2014 metais direktoriaus pavaduotoju įsidarbino buvęs teisingumo viceministras socialdemokratas Saulius Stripeika. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad taip jis supainiojo interesus, nes be konkurso įsidarbino sau pavaldžioje įstaigoje. Vasarį paaiškėjo, kad S.Stripeika K.Sabaliausko įsakymu buvo „pažemintas“ pareigose ir tapo direktoriaus patarėju.

K.Sabaliauskas Registrų centrui vadovavo nuo 1997 metų.

Šių metų pradžioje šalies vadovė Dalia Grybauskaitė kritikuodama ilgamečių valstybės ir savivaldybių įmonių vadovų veiklą Seimui pateikė Valstybės ir savivaldybės įmonių bei Akcinių bendrovių įstatymų pataisas, kuriomis būtų įvedamos penkerių metų vadovų kadencijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
O,kuris is didziavyriu ? snekejo,jog "gal nereiketu atleisti K.Sabaliausko, jis gi turi didele darbine patirti " !!!. Atsiprasau-kokia darbine patirti? Gal sukciavimo ?... Gal ne taip isgirdom,ne taip supratom?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių