P. Gražuliui iškelta administracinė byla dėl sovietinių simbolių demonstravimo

Eksparlamentarui Petrui Gražuliui pradėta administracinė teisena dėl sovietinių simbolių demonstravimo.

„Žinau, kad mūsų Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai kviečiasi jį čia šiandien. (...) Kiek kolegos informavo, pagal 524 straipsnį medžiaga nagrinėjama, tad kviečiasi turbūt apsiklausti“, – BNS trečiadienį nurodė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

„Vyksta medžiagos nagrinėjimas, apie jokius paskyrimus baudos dar kalba neina“, – pridūrė sostinės policijos atstovas.

P. Gražulis BNS nurodė, kad byla pradėta dėl pernai vykusiame mitinge jam įteiktos sovietinės uniformos. Šią politikas siekė perduoti parlamento vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

„Kadangi 2023 metais, kai buvo mitingas dėl nekilnojamojo turto mokesčių padidinimo, man priėjo žmogus ir įteikė Čmilytės senelio uniformą, prašė grąžinti Čmilytei“, – sakė eksparlamentaras.

„Bandžiau įteikti, jos nebuvo ir dabar po metų laiko beveik gaunu iš policijos pranešimą, kad už demonstravimą sovietinių simbolių yra administracinė bauda. Sakė atnešti tą uniformą“, – pridūrė jis.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį, nacistinių, komunistinių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą nuo 300 iki 700 eurų.

Vilniaus apygardos teismas kovą pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje politikas taip pat kaltinamas LGBTIQ asmenų niekinimu.

Seimas pernai lapkritį šioje byloje panaikino P. Gražulio teisinę neliečiamybę, kad jam būtų galima pateikti įtarimus, o gruodį per apkaltos procedūrą dėl priesaikos sulaužymo panaikino jo mandatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Petrui kuris rėžia valdžiažmogam kaip ir Remigijus tiesą į akis, kuri labai labai nepatinka tiems kam adresuota tai, darys viską kad tik nuštildyti juos, o štai senasis ožys po šiai dienai didžiuojasi TARYBINIO, ar taip jo mėgstamoSOVIETINIO, propecoriaus vardu ir regalijomis ir jis tik skatinamas privilegijomis, tik jau lietuviškomis.....

Blusa

Blusa portretas
Atstokit nuo Petro !

uzslaptintu 75 metams konservatpedofilu hunta

uzslaptintu 75 metams konservatpedofilu hunta portretas
Grazulio nepamirsta , siks, es kol sues...Gribosenkos ,,,nezabudke ,, y visus atlapus lietuvos teisesmaukiniu mafijai...uz uolu ydirby naikinat valstybe ir tauta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių