Nušauto tarnybinio šuns šeimininkas: neigiu, kad mano šuo puolė A. Komskį

Kasdien aiškėja vis naujos detalės apie kontrabandininkus persekiojusio tarnybinio pasieniečių šuns nušovimą Pagėgių rajone. Pagėgių mero ir Seimo vicepirmininko brolis Arvydas Komskis tarnybinį šunį nušovė šviesiu paros metu, kai juos teskyrė vos keliolika metrų. Šuo vilkėjo tarnybinę šuns liemenę su skiriamaisiais ženklais. Nušovus šunį kontrabandininkams pavyko pasprukti.

Apie šį įvykį – pokalbis laidoje „Dėmesio centre“ su Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotoju Eugenijumi Tijušu, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kriminalinių procesų kontrolės organizavimo valdybos viršininku Donatu Škarnuliu, VSAT vadu Renatu Požela ir nušauto šuns šeimininku, VSAT tarnybos Pagėgių rinktinės Sargybų skyriaus jaunesniuoju specialistu Valdu Stanciku.

– Pone Tijušai, aplinkybės yra daugmaž aiškios, pareigūnai tai ir patvirtina: buvo šviesus paros metas, šunį nuo medžiotojo skyrė keliolika metrų. Kaip paaiškinti tai, kas įvyko?

Man tikrai labai sunku vertinti to žmogaus logiką. Jeigu vertintume pagal medžioklės taisyklių reikalavimus, kurie yra labai griežti, tai taisyklėse yra parašytas draudimas netgi taikytis į objektą, kurio negali medžioti. Medžioklės objektų sąrašas yra labai aiškus ir konkretus, jiems nustatyti medžioklės terminai. Šuo tikrai į tą sąrašą nepakliūna. Taigi ne tik šauti, bet netgi taikytis į šunį nebuvo galima.

– Tai yra netradicinis įvykis apskritai medžiotojų pasaulyje. Gal jau turite papildomos informacijos, ką jie medžiojo?

Kiek aš žinau, vyko briedžių medžioklė. Tam buvo išduotas leidimas.

– Sumaišyti briedį iš keliolikos metrų su ženklintu tarnybiniu šunimi – vien skamba keistai.

Ne, tikrai manau, kad ne dėl to.

– Pone Stancikai, ar galėjo, jūsų nuomone, jūsų šuo pulti Arvydą Komskį?

Jokiu būdu ne. Mano šuo buvo puikiai paruoštas, išlaikęs aukščiausią kategoriją. Niekada nėra buvę jokio įvykio, kad ką nors užpultų per visą savo gyvenimą.

– Įtariamojo brolis, Seimo narys Kęstas Komskis dabar jau viešai kalba, kad jau neva surinko vietinių informaciją, kad šuo buvo agresyvus, sunkiai tramdomas. Suprantu, kad jūs kategoriškai neigiat tokius dalykus?

Taip, kategoriškai neigiu.

– Pone Stancikai, kaip jūs aiškintumėte, kodėl šuo buvo nušautas? Kas galėjo įvykti?

Man protu nesuvokiama, kaip galėjo taip įvykti. Viskas vyko dar šviesiu paros metu, šuo buvo pažymėtas šviesą atspindinčia liemene. Negaliu suvokti, kaip tai atsitiko, kaip buvo įmanoma šunį su kažkuo sumaišyti.

– Suprantu, kad jums pačiam tai didelis smūgis. Jūs su tuo šunimi ir gyvenote, ir dirbote, pats jį ir rengėte, ar ne?

Taip, man labai sunku yra šiomis dienomis kalbėti. Visi draugai, šeimos nariai labai mylėjo mano šunį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dsa

dsa portretas
O KODĖL tokio šuns nužudymas nėra prilyginamas pareigūno nužudymui? Mano galva, turėtų būti prilyginama, juk šuo dirbo pasieniečio darbą, kas, kad jis ne žmogus. Dar sąžiningiau užtat dirbo... Galų gale, greta šuns buvo ir pareigūnai, tai jei sumaišė šunį su briedžiu, galėjo ir pareigūnus sumaišyt su kokiais šernais.

Jonui

Jonui portretas
Dar nei vienas dresuotas ir su antsnukiu šuo nieko nesudraskė, ir nereikia čia viešai nusikalbėt, skaityt gėda, jie tam ir yra dresuojami. O kad buvo išsigandę, tai faktas - juk juos, kontrabandininkus, vijosi pasieniečiai! Bet jau kai esi kontrabandininkas, turi būti tam pasirengęs.

Jonas

Jonas  portretas
Pasakysiu atvirai . Prie ko cia seimo narys ar ne seimo . Prie ko cia su liemene suoa ar be liemenes . Paziureciau kaip jus pasijaustumete ,jeigu link jusu atvaro toks suo . Man ne i galva ar jis mokytas sustoti ar ne . As matyciau gyvuna link manes issisiepusi atvarant . . Paziureciau kaip jus gudruoliai ten budami darytumete , o prie teliko ar prie kompo moralizuoti tai gudruoliai .Prisiminkit kiek sunu vaikus ir zmones drasko ,nors irgi ir su antsnukiais ir mokinti .
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių