Nuo nepriklausomybės atgavimo iš Lietuvos išvyko 788 tūkst. žmonių

Lietuva – viena iš Europos bendrijos valstybių, iš kurių dirbti į užsienį išvyksta daugiausiai gyventojų. Statistika skelbia, kad nuo nepriklausomybės atkūrimo iš Lietuvos išvyko 788 tūkstančiai, grįžo 174 tūkstančiai žmonių.

Daugelis išvykusiųjų nežino, kokių socialinių garantijų gali tikėtis dirbdamas ar gyvendamas kitoje šalyje, taip pat grįžus į Lietuvą.

Seime rengiama diskusija apie Europos Sąjungos šalyse dirbančių asmenų socialines garantijas. Laisvas asmenų judėjimas yra viena iš pagrindinių teisių Europos Sąjungoje. Kiekvienoje valstybėje socialinės apsaugos sistemos labai skirtingos. Siekiant užtikrinti Europos Sąjungoje migruojančių asmenų socialines garantijas, buvo priimti socialinės apsaugos sistemų koordinavimo reglamentai. Jų tikslas – pašalinti kliūtis laisvam asmenų judėjimui, užtikrinant migruojančių asmenų socialinę apsaugą.


Šiame straipsnyje: emigracijaESstatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

jklmn

jklmn portretas
dar 50 metu ir nebus Lietuvos

samas

samas portretas
Tai ar dar neaišku, kad seimo narių skaičių reikia mažinti? Kaip ir ministerijų, ministrų pavaduotojų ir t.t.

nieko sau

nieko sau portretas
o premjeras dziaugiasi, sypsosi ir supranta, kad pinigai, panaudoti programoms ,kaip sugrazinti emigrantus i Lietuva, nusedo "specialistu" kisenese
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių