Nevyriausybininkai kviečia gegužės 27-ąją skirti dieną geram darbui

  • Teksto dydis:

Nevyriausybininkų inicijuota ir verslo remiama iniciatyva „Aš už Lietuvą“ kviečia vieną dieną - gegužės 27-ąją - prisidėti prie pilietiškesnės Lietuvos kūrimo atliekant bent vieną gerą darbą.

Savaitę veikiančioje svetainėje asuzlietuva.lt per dvi dešimtys nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių, savivaldybių, pavienių žmonių siūlo įvairias veiklas, kuriomis būtų galima padėti kitiems. Tinklalapyje galima ne tik pasirinkti, kokį gerą darbą nuveikti šią dieną, bet ir patiems registruoti iniciatyvą.

„Šiandien startuojame su net 75 konkrečiomis veiklomis ir daugiau nei 3 tūkstančiais savanorių, kurie jiems patinkančias ir dominančias veiklas gali rinktis iš šešių skirtingų kategorijų: gražinti aplinką, padėti kitiems pažinti savo kraštą ir jo istoriją, programuoti, saugoti, ir, žinoma, švęsti kaimynų dieną. Neabejojame, kad tai - dar tik pradžia“, - iniciatyvai skirtoje spaudos konferencijoje sakė projekto koordinatorė Luka Lesauskaitė.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ atstovai kviečia kviečia dalyvauti sporto varžybose su kaliniais, dalyvauti veiklose su pabėgėliais. Gyventojai kviečiami aplankyti Sutrikusio vystymosi kūdikių namus, aukoti kraujo, pabūti dieną su benamiais, vaikams surengti ekskursijas, padėti kitaip turiningai praleisti laisvalaikį. Daugiausia iniciatyvų iš Lietuvos miestų šiuo metu tinklalapyje registruota Marijampolėje ir Vilniuje.

Pasak Pilietinės visuomenės instituto ekspertės Rūtos Žiliukaitės, pernai metų duomenimis, sumažėjo dalyvaujančių pilietinėse veiklose - pagal tai Lietuva grįžo į 2007 metų lygį. Anot jos, tokiose veiklose daugiau dalyvauja tie, kurių aplinkoje yra iniciatyvių žmonių, lemiančių didesnę bendruomenių pilietinę galią.

„Bet kokios iniciatyvos, kurios per savanorius siekia išjudinti, keisti, yra labai svarbios (...). Pilietinėse veiklose negali dalyvauti po vieną, reikia pasikviesti kuo daugiau žmonių“, - ragino ji.

Iniciatyva vienija per 20 partnerių, tarp jų – „Gelbėkit vaikus“, Maisto bankas, Maltiečiai, Nacionalinis kraujo centras, „Baltosios pirštinės”, Lietuvos šaulių sąjunga, „Caritas“, Lietuvos mokinių parlamentas, SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija, Lietuvai pagražinti draugija, NATO pajėgų integravimo vienetas. Savanorius taip pat kviečia mažos bendruomenės ir bendraminčių grupės.

Projektą „Aš už Lietuvą!“ inicijuoja viešoji įstaiga Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centras, verslo, žiniasklaidos grupės.


Šiame straipsnyje: geras darbaCaritasLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių