Gyvenamosios vietos nedeklaravę asmenys rizikuos gauti 30 eurų baudą

Nuo kitų metų įsigalioja nauji gyvenamosios vietos deklaravimo reikalavimai. Ne visiems kaip iki šiol bus leidžiama registruotis prie savivaldybės, tačiau iš visų bus reikalaujama nurodyti tikrą gyvenamąją vietą.

To neatlikusiems bus apribotos galimybės naudotis įvairiomis paslaugomis.

Pasak Vilniaus savivaldybės atstovo, vien Vilniuje nedeklaravusių gyvenamosios vietos yra apie 50 tūkstančių žmonių.

„Šiuo metu Vilniaus mieste yra daugiau nei pusė milijono gyventojų, o jeigu tiksliau 575 tūkst. asmenų. Prie sostinės sveikatos priežiūros įstaigų prisirašiusių yra daugiau, apie 622 tūkst. asmenų, dėl to galima tikrai drąsiai daryti prielaidą, kad vilniečių, tų tikrų vilniečių, kurie gyvena Vilniuje yra daugiau“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Vitalijus Mosinas.

Nuo sausio 1 d. registruotis prie savivaldybės galės tik benamiai, išėjusieji iš globos namų, kalintys asmenys, nuolat sveikatos įstaigose gydomi žmonės. Kiti asmenys, nedeklaravę tikslios gyvenamosios vietos, neteks kai kurių paslaugų.

„Su faktine deklaruota gyvenamąja vieta yra susijęs tam tikrų paslaugų teikimas, turiu omeny socialinės paramos, pensijų, tam tikrų išmokų vaikui, kai kuriais atvejais ir švietimo paslaugų teikimas, bendrojo ugdymo, ikimokyklinio ugdymo paslaugų teikimas, tai, be abejo, nekeičiant įstatymų nuo sausio 1d., tiems asmenims, kurie nebus deklaravę savo gyvenamosios vietos gali iškilti tam tikrų problemų teikiant šias paslaugas“, – sakė vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas.

Dėl šio reikalavimo daugiausia problemų gali kilti jaunoms šeimoms, pavyzdžiui, jos gali netekti galimybės leisti vaikus į darželį, gauti jiems nemokamą maitinimą. Pasak savivaldybės atstovo V. Mosino, gyvenamąja vietą deklaruoti nesudėtinga net ir tiems, kurie būstą nuomojasi: „Jeigu tu turi nuomos sutartį, tai sutartis galioja iki tam tikro termino, tai tiesiog nuomininkas tiesiai su ta sutartimi gali kreiptis į deklaravimo įstaigą ir deklaravimas galios iki to termino iki kada galioja nuomos sutartis. Net ir savininko atžvilgiu tai yra labai gerai, nereikia kažkokių papildomų žingsnių: vykti į deklaravimo įstaigą, į seniūniją, prašyti panaikinti duomenis tų asmenų, kurie jau faktiškai negyvena.“

Nuo kitų metų nedeklaravusiems gyvenamosios vietos grės ir baudos nuo 10 iki 15 eurų, o pakartotinai – 30 eurų. Vidaus reikalų ministerija svarsto inicijuoti gyvenamosios vietos įstatymo pakeitimus, kad deklaravimo tvarka taptų paprastesnė, o pats deklaravimas atsietas nuo galimybių naudotis kai kuriomis paslaugomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Zarazos! Lietuva!!! Iki šiol neturėjo žmonės kur deklaruot dabar ras.... ubagais pavers visas šeimas... į užsienį visi nebereikalo išvažuoja iš čia... svolačiai o ne valdžia.. kaip tik sužlygdyt žiuri o ne padet šeimoms.. dekit pragare valdzios nariai kurie čia tokius įstatymus sumastė

psichas

psichas portretas
Visada žinojau , kad TSRS įstatymai geri ,Žodį registracija , pakeiti į deklaraciją ir tipo ne tas pats ... Kai kurie net ištobulinti . Pav. Jeigu tada pirštų antspaudus registruodavo tik nusikaltėlių , tai dabar visų piliečių . .. Bet čia turbūt Putino propaganda ...

zajabys

zajabys portretas
tai turbūt ir bomžus suregistruos. geras- čiungačianga :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių