Migrantų krizės kaina: Lietuva turės atseikėti 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai bandant spręsti migrantų krizę, Lietuva planuoja pervesti 5,2 mln. eurų Turkijai, kuri žada priimti į Graikiją vykstančius nelegalius migrantus.

Lietuva šias lėšas perves Europos Komisijai, kuri administruos paramą Turkijai, BNS informavo Užsienio reikalų ministerija.

ES įsipareigojo Turkijai skirti 3 mlrd. eurų paramos šioje šalyje esantiems pabėgėliams. Valstybių narių dvišaliai įnašai sudarys 2 mlrd. eurų ir jie yra skaičiuojami pagal šalių ekonomikos dydį. Pervedimų grafikas šiuo metu derinamas.

Šią savaitę Briuselyje vykusiame susitikime ES lyderiai preliminariai sutarė su Turkija, kad ji priims atgal visus nelegalius migrantus, išsilaipinusius į Graikijoje. Ankara taip pat siūlo, kad mainais į migrantus, išsiunčiamus iš Graikijos, ES priimtų ir perskirstytų savo šalyse tiek pat žmonių iš sirų pabėgėlių stovyklų Turkijoje.

Galutinį sprendimą tikimasi priimti Europos Vadovų Taryboje kovo 17 - 18 dienomis.

Turkija yra priglaudusi 2,7 mln. pabėgėlių, daugiau negu bet kuri kita šalis iš jau penkerius metus pilietinio karo krečiamos kaimyninės Sirijos. Tačiau ši šalis taip pat tapo kelionės pradžia šimtams tūkstančių migrantų į Vakarų Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Matau ivairiu nuomoniu, o as manau, kad nera viskas taip grazu. Pradekim nuo to, ka jeigu begama nuo karo i issivysciusias salis, kurios tikrai gali padeti, tai nereikia begti kaip laukiniams, turiu omenyje jau buvimo fakta cia, pas mus. Kai pabegeliai ne tik kad nelaukia ramiai kol europa sugebes suvaldyti sita issuki, bet jie dar ir griauna tai kas jiems nepriklauso. Naikina viska, elgiasi ne humaniskai, nors labai gerai supranta kad taip elgiasi. Jeigu begi ir ieskai pagalbos tai bek su savo komanda ir kontroliuok kiekviena is savu kuris kelia samisius, nors is pabegeliu nedidelis procentas graiuna ir lauzo tai kas jiems nepriklauso, bet vistiek taip vyksta ir ju draugai, kurie tai mato turetu padrausminti vieni kitus, tuomet ir EU bus lengviau, nes del ju kyla ne tik klausimas kaip jiems padeti bet atsiranda papildomi klausimai kaip utvarkyti viska ka jie sugriove. matau daug atsitikimu, kaip salies gyventojai per migrantus negali ramiai nuvykti i darba ir t.t.

Be zodziu...

Be zodziu... portretas
Cia visiems nemastantiems, nieko nematantiems, nesuprantantiems ir beprotiskai sirstantiems. Priklausomai nuo jusu amziaus - pakalbekite su savo tevais, seneliais, proseneliais apie tai, kaip dauguma is ju karo bei bokario metais tiek zydus, tiek vokiecius, tiek rusus ir slepe, ir renge, ir maitino... Is ZMONISKUMO!!! Pagalvokit apie bent apie tuos vargsus vaikus, kurie del karo pabegeliu likimo sala, alksta, mirsta... As net nekalbu apie pergyventus kosmarus, apie tevu, broliu, seseru netekima; apie namu neturejima, apie neturejima jokios galimybes eiti i mokykla ir t.t., ir pan. Pagalvokit apie tai, ka gavotumet ir ka darytumet budami ju vietoje!?! Ir kuo tie vaikai prie karo bei politikos prisidejo? Taip, mokytoju atlyginimai galetu buti didesni, bet tokie komentarai siuo metu niekuo nesusije su ZMONISKUMU! Geros dienos!

tai Ona

tai Ona portretas
mokytojai dar neskursta, o jų profsąjungiečiai patys prisipažįsta keliaujantys į maskvą patirties pasisemti. Įdomu, kokios patirties, jei ruskyne demonstracijos yra persekiojamos? tad, gali kilti klausimas, gal vis tik ruskynas primoka tiems "nabagams" mokytojams? Jei mokytojams keliamos algos, tai ir visiems būtina didinti atlyginimus, ypač gydytojams ir aukštųjų mokyklų dėstytojams, kuo mokytojai yra geresni? Kad maskvon užsuka?
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių