Lietuvos gyventojai didžiausią finansinę paramą skyrė kariuomenei

  • Teksto dydis:

Daugiausia gyventojų finansinės paramos iš mokamo pajamų mokesčio šiemet sulauks kariuomenė. Įvairioms organizacijoms, labdaros įstaigoms ir partijoms iš viso bus padalyta 16,5 mln. eurų, antradienį nurodė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Jos duomenimis, Lietuvos kariuomenei skirta 201 tūkst. eurų iš pernai surinkto gyventojų pajamų mokesčio, po 177 tūkst. eurų teko labdaros ir paramos fondams „Mamų unija“ bei „Bėdų turgus“.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, kasmet gyventojų skiriama parama didėja. Pernai sumokėto pajamų mokesčio dalį įvairioms organizacijoms ir labdaros fondams nusprendė skirti 552 tūkst. gyventojų, bendra jų paramos suma sudaro 16,5 mln. eurų, iš jų – daugiau nei 68 tūkst. prašo paremti partijas ir skirti joms per 1 mln. eurų.

Paramą iš 2014 metais sumokėto pajamų mokesčio buvo skyrę 537 tūkst. gyventojų, iš viso tam numatydami 15 mln. eurų.

Gyventojai įvairias organizacijas kasmet gali paremti skirdami 2 proc., o partijas – 1 proc. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Parama organizacijas ir partijas turėtų pasiekti iki lapkričio 15 dienos, šiuo metu per 4 tūkst. organizacijų jau pervesta beveik 3,3 mln. eurų.

Mokesčių inspekcija taip pat sulaukė mažiau skundų dėl galimo prašymų paramai klastojimo. Šiemet gauta 170 tokių pranešimų, pernai – 232.

Beveik 12 tūkst. prašymų liks neįvykdyti, nes jų teikėjai pernai nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio, dar per 50 tūkst. neužpildė pajamų mokesčio deklaracijų ar nepateikė kitų reikalingų dokumentų, o 2,5 tūkst. gyventojų savo prašymuose nurodė juridinius asmenis, neturinčius teisės į paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
jai vaiku mazameciu nesugeba apgint istatimais nlb turbut ka mes sugebam gint tik pasneket o sita tai mokam daugk metu.

Ar tikrai už tuos suaukotus?

Ar tikrai už tuos suaukotus?  portretas
O ar nors kartą tikrinote, kam išleidžiami suaukoti pinigai? Papliurpti bet ką visada galima. Bet ir patikrinti įmanoma. O kad visuomenė savo kariuomenę palaiko ir remia - gerai. Ypač šiais laikais. Vadinasi, žmonės turi ir proto, ir sveikos nuovokos.

Romas

Romas portretas
Nieko blogo gal ir nėra, bet kai už žmonių aukotus pinigus perkami "auksiniai" šaukštai..........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių