Lietuvoje evangelikai gėjų netuoks

Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios atstovai krikščionybės rėmus kertančiu nusižengimu vadina Vokietijos evangelikų bažnyčios sprendimą tuokti tos pačios lyties atstovus. Ir neketina sekti jų pavyzdžiu.

Pavyzdys neužkrėtė

Apie santuoką Dievo akivaizdoje svajojantiems  homoseksualams Lietuvoje dar teks palaukti. Sekti Vakarų pavyzdžiu Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčia nė nesvarsto.

"Manome, kad tai – nusižengimas. Šis Bažnyčios sprendimas išeina iš krikščionybės rėmų, nenorėtume su tuo turėti nieko bendra", – sakė Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas Tomas Šernas.

Jo teigimu, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčia šiais metais priėmė kanoną apie santuoką bei skyrybas ir atsiribojo nuo tokių dalykų.

Prieštarauja kanonams

"Su ta Bažnyčia esame vienoje pasaulinėje organizacijoje, tačiau mūsų keliai visiškai atsiskyrę. Nemanome, kad tai sveikintina praktika, – nuomonę dėstė generalinis superintendentas ir patikino: – Nesame homofobiški, nepersekiojame homoseksualių asmenų, tiesiog manome, kad tai negerai, tai yra tokia nelaimės rūšis. Ir papildomai tai skatinti nekrikščioniška."

T.Šerno teigimu, Lietuvoje senosios Bažnyčios – evangelikų reformatų ir evangelikų liuteronų – paiso savo kanonų, kurie paremti krikščionišku Biblijos aiškinimu, kas galima, o kas negalima. Ir esą senieji bažnytiniai kanonai prieštarauja dviejų tos pačios lyties asmenų santuokai.

Sovietai išgelbėjo?

Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas, buvęs Lietuvos muitinės pareigūnas, vienintelis likęs gyvas Medininkų tragedijos liudininkas T.Šernas, svarstydamas šiuo klausimu, net pamąstė, kad esą gal ir gerai, jog sovietai buvo okupavę Lietuvą.

"Galbūt ir gerai, kad mus buvo sovietai okupavę ir nesivystėme kartu su Vakarų pasauliu teologiškai ir pan. Jiems sunku grįžti atgal, jie kitaip į tai žiūri. Matome, kad Vakarų pasaulio vystymesi, be gerų dalykų, yra ir labai blogų. Mes nenorime kartoti jų klaidų", – teigė T.Šernas.

Lietuvos įstatymai draudžia tuoktis tos pačios lyties asmenims. Pagal Lietuvos Respublikos civilinį kodeksą santuoką leidžiama sudaryti tik su skirtingos lyties asmeniu.

Vokiečių evangelikų bažnyčia sutuokė homoseksualus

Praėjusį savaitgalį Vokietijos evangelikų bažnyčia pirmą kartą sutuokė homoseksualų porą. Kaip savo interneto svetainėje pranešė Heseno žemės visuomeninis radijas, Ruedigeris ir Christophas Zimmermannai susituokė Zėligenštate netoli Frankfurto. Iki tol vyrai jau gyveno sudarę civilinę sąjungą.

Birželį regiono Evangelikų bažnyčia paskelbė, kad pradės tuokti tos pačios lyties asmenis ir įtrauks šias santuokas į Bažnyčios registrus. Anksčiau ji teikdavo palaiminimą homoseksualų santuokoms.

Vokietijos įstatymai nuo 2001 m. leidžia civilines tos pačios lyties asmenų sąjungas ir suteikia tokioms poroms panašias teises kaip ir heteroseksualioms poroms, išskyrus įvaikinimą ir mokesčius.

Vokietijos aukščiausiosios instancijos teismas birželį nurodė užtikrinti mokestinę lygybę homoseksualų poroms.

Evangelikų bažnyčia yra konfederacija, vienijanti 22 Vokietijos žemių Liuteronų ir Reformatų bažnyčias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is Vokietijos

Is Vokietijos portretas
ACIU,Kad yra dar mastanciu ir nevirstanciu i ,,papugas" asmenybiu,tokiu kaip Tomas Sernas.Gerai pazistu tuos vokiecius,jiems tikejimas rupi tik tiek,kiek tai jiems naudinga ir idomu.Jei jau uzimant vyskupo pareigas vaziuoja per raudona sviesofora girtas,..kur atsakomybe,juk galejo ir zmogu pervaziuot...Tikrai mazai sutinku ,,mastanciu i prieki".Vakaruose megstamos naujoves,sensacijos,nes labai monotoniskas,nuobodus ju gyvenimo stilius.Vokieciai ,,perlenkia lazda"stengdamiesi ,,istaisyti"karo padarytus nuostolius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių