Lietuva perdavė Ukrainai ginkluotės elementų

  • Teksto dydis:

Lietuva perdavė Ukrainos kariuomenei ginkluotės elementų, kurių ši prašė, pirmadienį BNS patvirtino krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Tai kariniai reikmenys, kaip gražiai įvardijo prezidentas Porošenka - ginkluotės elementai, tai yra tai, ko Ukrainos kariuomenei reikia“, - BNS sakė ministras.

Detalizuoti suteiktos paramos jis sakė negalįs.

„Remiame Ukrainą ir esame pasirengę paramą jai tęsti“, - teigė J.Olekas.

Krašto apsaugos ministerija pirmadienio popietę išplatintame pranešime spaudai nurodė, kad ginkluotės elementai perduoti metų sandūroje.

Ministerijos teigimu, vienas iš prioritetų, plėtojant karinį bendradarbiavimą su Ukraina, yra trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG projekto įgyvendinimas. Šiais metais Lietuva planuoja kviesti Ukrainos karius dalyvauti Lietuvoje vyksiančiose pratybos, o Lietuvos kariai vyks į pratybas Ukrainoje.

Anot ministerijos pranešimo, Lietuva taip pat didins tiesioginę paramą, finansuodama Ukrainos karininkų studijas štabo karininkų ir anglų kalbų kursuose Lietuvos karo akademijoje, Baltijos gynybos koledže. Taip pat planuojama tęsti sužeistų Ukrainos karių reabilitaciją Lietuvos kariuomenės Karių reabilitacijos centre Druskininkuose.

Sekmadienį Ukrainos prezidentas Petro Porošenka vietos žiniasklaidai pranešė, kad Lietuva įvykdė savo pažadą dėl paramos ginkluote.

„Tai, ką žadėjo mūsų partneriai iš Lietuvos dėl ginkluotės, mes jau gavome. Gavome pirmąją šiltų drabužių partiją, aulinių, įrangą iš Kanados, dar laukiame dviejų lėktuvų. Dar gavome partiją iš Lenkijos, kitų partnerių“, - sakė prezidentas.

Praėjusių metų lapkritį Lietuva ir Ukraina sutarė bendradarbiauti karinėje-techninėje srityje, šis bendradarbiavimas apima ir ginkluotės elementų tiekimą, tuomet teigė Ukrainos prezidentas P.Porošenko.

„Mes susitarėme dėl karinio-techninio bendradarbiavimo, o konkrečiai - dėl konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Manau, kad tai konkretus paramos parodymas“, - tuomet sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CeVu

CeVu portretas
Niežti lietuvos marionetėms užpakaliai...Nenustygsta vietoj...

Tam taigi

Tam taigi portretas
Gal kacapo protelis ir trumpas,tik kacapas ne ubagas o tu toks protingas runkelis ubagas ir pasmirdes samogonu

NA VA

NA VA portretas
Lietuva ,kaip ir pradejo kara pries RUSIJA.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių