Lengvatas transportui siūloma taikyti visiems studentams

  • Teksto dydis:

Lengvatas transportui socialdemokratas Juras Požela siūlo taikyti visiems studentams, o ne tik dieninio skyriaus, kaip šiuo metu.

Dabar galiojantis įstatymas numato, kad nuolaidą įsigyti lengvatinius tarpmiestinio susisiekimo ir miesto transporto bilietus turi aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentai. Tačiau parlamentaras pažymi, kad šiuo metu studijų formos yra pakeistos į nuolatines ir ištęstines, o pagrindiniai nuolatinių ir ištęstinių studijų skirtumai – studijų intensyvumas.

Pasak J.Poželos, pasikeitusi sistema lėmė ir pasikeitimus studentų darbotvarkėse - tiek nuolatinę, tiek ištęstinę studijų formą pasirinkę studentai dažniausiai studijuoja darbo dienomis, netgi kartu lankydami paskaitas, skiriasi tik studijų trukmė.

„Dėl šios priežasties anksčiau galiojusi nuostata, jog neakivaizdinių studijų studentai yra dirbantys ir studijuoja savaitgaliais, šiuo metu visiškai neatitinka realios ištęstinių studijų formos studentų situacijos“, - eigia Seimo narys pataisos aiškinamajame rašte.

Šiuo metu aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentai su 50 proc. nuolaida perka traukinių, tarpmiestinių bei priemiestinių autobusų ir miesto transporto vienkartinius bilietus. Miesto autobusais ir troleibusais nusipirkę terminuotą važiavimo bilietą studentai važiuoja su 80 proc. nuolaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

serksnui

serksnui portretas
taupusis :D

šerkšnas

šerkšnas portretas
Absurdas visiškas tada būtų. Pinigus reikia skirti kitur - gynybai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių