Kūrybingos moterys nuaudė „Skraidantį kilimą“

Parodų salėse

Kūrybingos moterys nuaudė „Skraidantį kilimą“

Uostamiestį aplankė milžiniška 165 moterų kūrėjų iš 24 pasaulio valstybių grafikos paroda, keliaujanti po Lietuvą ir Klaipėdos Baroti galerijoje paviešėsianti dar savaitę.

Šį didžiulį ir margą „Skraidantį kilimą“ pirmosios į erdvę pakėlė Šveicarijos dailininkės. Į jį įsijungė Australijos, Belgijos, Brazilijos, Bosnijos, Čekijos, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Japonijos, JAV, Kanados, Liuksemburgo, Naujosios Zelandijos, Olandijos, Norvegijos, Pietų Afrikos, Portugalijos, Serbijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos moterys, aktyviai dalyvaujančios kūrybinėje bei visuomeninėje veikloje. Jų bendras projektas pabuvos visose į jį įsiliejusiose šalyse.

Audžiant „Skraidantį kilimą“ dalyvavusios lietuvės nutarė neapsiriboti projekto pristatymu Lietuvos sostinėje. „Skraidantis kilimas“ jau pabuvojo ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Alytuje. Jo „skraidinimo“ po Lietuvą rūpesčius prisiėmė tarptautinės organizacijos „Zonta International“ Vilniaus klubas, švenčiantis veiklos dešimtmetį. Lietuvos įsijungimo į Europos Sąjungą proga ši paroda, kurioje plačiai atsispindi Europos dailė, pristatoma Klaipėdoje.

Projekte Lietuvai atstovauja 23 moterys, dauguma – vilnietės, priklausančios kūrybinėms ir visuomeninėms organizacijoms – tarptautinei Dailės kritikų sąjungai, Lietuvos dailininkų, kompozitorių, rašytojų, dizainerių sąjungoms, Lietuvos grafinio dizaino asociacijai, tarptautiniam „Zonta International“ klubui. Susibūrusios įvairių kūrybinių profesijų atstovės bei visuomenininkės – dailininkės, mokslininkės, kompozitorės, rašytojos, medikės – demonstruoja savo kūrybinį potencialą, kurį įdomu matyti ir įvertinti tarptautiniame kontekste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių