Klaipėdos gynimas – strateginis klausimas

Karinio konflikto atveju Klaipėda dėl savo strateginės padėties ir ekonominės svarbos yra ypač reikšmingas mūsų valstybės miestas. Todėl uostamiesčio žmones padiskutuoti, kaip, reikalui esant, kartu ginsime Klaipėdą, pakvietė šalies politikai ir kariškiai.

Tiek kalbos apie galimas grėsmes, tiek įvairios rekomendacijos, kaip elgtis diversijų, sabotažo ar išpuolių atvejais, kelia įtampą visuomenėje, tačiau kalbėti apie tai būtina, mano Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Pocius, pakvietęs klaipėdiečius į diskusiją „Kaip kartu ginsime Klaipėdą?“.

Renginyje buvo kalbama apie Rusijos invaziją į Ukrainą ir jos padarinius.

Keliamas klausimas, kaip Lietuva gintųsi tokioje situacijoje ir kaip reiktų apsaugoti Klaipėdą?

Lietuvoje jau yra NATO pastiprinimas, tačiau tokio formato susitikimai visuomenei yra labai naudingi, nes nuramina civilius ir padeda suvokti, kaip jie turėtų elgtis krizės atveju.

Renginyje dalyvavęs Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas minėjo Ukrainos pavyzdį ir atkreipė dėmesį, kad taip toli atrodžiusi diena X gali būti visai čia pat.

„Todėl bet koks pasirengimas grėsmei prasideda nuo suvokimo: o nuo ko mes ginsimės? Kas bus? Todėl tam tikrus dalykus reikia daryti šiandien, kad nereikėtų rytoj“, – kalbėjo P. Saudargas, pridūręs, kad tokie susitikimai labai svarbūs, norint išvengti chaoso.

„Karo metu niekas nesustoja“, – pridūrė Sausumos pajėgų vadas, brigados generolas Artūras Radvilas, pabrėžęs, kad civilių gyvenimas, nors ir įtemptomis sąlygomis, vis tiek eis įprasta vaga.

„Kad apgintume Klaipėdą, teks rengti nedideles karines operacijas tiek sausumoje, tiek jūroje, todėl jau dabar labai svarbu sukoordinuoti visų tarnybų veiksmus“, – pabrėžė A. Radvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>to

>to portretas
ne medali o pinigu

to Vienintele gynyba

to Vienintele gynyba portretas
kad tureti tokia gynyba kaip Izraelyje reikia stengtis mokytis mokykloje, o tada universitete, o valstybe turi sujungti tokius zmones, kad jie kurtu tokias technologines inovacijas. O pas mus Lietuvoje dauguma studentu ir studenciu imituoja, simulioja, o kad susijungti ir kurti kartu is vis kalbos nera. Visi konkuruoja, kad gauti medal.

ima juokas kai paskaitai

ima juokas kai paskaitai portretas
kaip rusai su rusais ,lietuviu kalba peza nesamones ir sika ant LIETUVOS
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių