Kultūros tarybos nare siūloma skirti G. Žemaitytę, atsistatydino S. Vidtmannas

  • Teksto dydis:

Kultūros tarybą turėtų papildyti literatūrologė Gintautė Žemaitytė, bet iš jos pasitraukė tautinių mažumų atstovas Stanislavas Vidtmannas.

G.Žemaitytę Kultūros tarybos nare siūloma skirti vietoj prieš keletą mėnesių iš tarybos savo noru pasitraukusio poeto Vlado Braziūno.

Kultūros ministerija buvo paskelbusi konkursą Lietuvos kultūros tarybos nario vietai užimti. Specialūs rinkėjai liepos 14 dieną slapto balsavimo būdu atrinko du kandidatus iš trijų pretendentų sąrašo.

Šią savaitę kultūros ministras Šarūnas Birutis kartu su Lietuvos kultūros ir meno tarybos nariais atrinko vieną kandidatę – literatūrologę G.Žemaitytę.

Sprendimą dėl jos paskyrimo Kultūros tarybos nare turi priimti Vyriausybė.

Kol vyko šis procesas, rugpjūčio 30 dieną atsistatydinimo pareiškimą įteikė kitas Kultūros tarybos narys S.Vidtmannas. Jis šių pareigų atsisakė, nes buvo paskirtas dirbti Lietuvos energetikos atašė Lenkijoje.

Jo vietai Kultūros taryboje užimti vėl reikės skelbti konkursą ir organizuoti rinkimus.

Kultūros tarybai vadovauja kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė, jai priklauso kompozitorius Vidmantas Bartulis, menotyrininkė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidotas Jauniškis, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, kultūros vadybininkas, muzikos edukologas Remigijus Vilys ir fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mėta

mėta portretas
Toji komisija labai neskaidriai ir slaptai skirsto pinigus.

kontorėlės

kontorėlės portretas
postų dalybos ..........o besidalinant ''kultūros''projektus laimės pinigėlių janso komiksai ar konceptualios pastangos uostant kanalizacijos vamzdžių aromatą .............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių